StoryEditor

Anketa: Čo vám najviac prekáža na našom zdravotníctve?

26.06.2012, 00:00

Jana Gruntová, generálna riaditeľka AEGON Slovensko
Kapitálové podfinancovanie bratislavských nemocníc a prevádzkové podfinancovanie koncových nemocníc. To znamená, že platby zdravotných poisťovní nezohľadňujú skutočné náklady na liečbu a s tým spojené výkony.

Andrej Kiska, zakladateľ neziskovej organizácie DOBRÝ ANJEL
Prekáža mi, že v našom zdravotníctve nemáme spracovaný strategický zámer rozvoja zdravotníctva na najbližších 15 rokov. Materiál, ktorý by pripravili špičkoví lekári so zahraničnými skúsenosťami a manažérskymi schopnosťami a ktorý by bol schválený širokou verejnosťou. Ten by mal byť určujúci pre každú vládu. Zdravotníctvo sa musí odpolitizovať a sprofesionalizovať.

Petra Marko, tanečná producentka a majiteľka produkčnej spoločnosti tanca a kostýmov ExtravaDansa
Bezmocnosť vyplývajúca zo začarovaného kruhu. Zúfalo zle zaplatené sestry aj lekári, prinútení predpisovať viac liekov ako treba, či preplnené, rozpadávajúce sa čakárne aj nemocnice. Prečo o pár kilometrov vedľa, v Rakúsku, to môže fungovať o toľko lepšie? Najviac mi prekáža, že lekári dostávajú provízie od farmaceutických spoločností za predpisy určitých liekov.

Stanislava Struhárová, výkonná riaditeľka, Capital and Financial Protection,
Prekáža mi, že spochybňujeme prácu lekárov a sestier, ako keby sa v zahraničí liečili zásadné diagnózy diametrálne odlišne s inými postupmi a inými liečivami. Pritom na Slovensku dostávame podobnú lekársku starostlivosť z pohľadu diagnostiky a dostupných liekov ako v krajinách na západ od nás. V oeľa horšom stave máme budovy zdravotnícky zariadení. Otázne je, či by sme boli prípadne ochotní platiť si za zdravotné poistenie oveľa viac ako doteraz.

menuLevel = 2, menuRoute = style/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 08:45