StoryEditor

Posledná tragikomédia populárneho izraelského zabávača

20.08.2009, 00:00

Dudu Topaz bol prednedávnom veľmi populárny izraelský komik. Jeho televízne programy lámali rekordy. Keď na jednom kanáli bol program Duduho Topaza, o iné kanály diváci takmer ani nezakopli. Aj na predvolebných zhromaždeniach bol veľmi žiadaný moderátor. Ale ako sa hovorí - svetská sláva, poľná tráva. Topazova popularita začala klesať. Pohádal sa s režisérom zábavných programov jedného televízneho kanála, prešiel k druhému, ani tam sa mu veľmi nepáčilo, podpísal zmluvu s tretím. No záujem o jeho program sa oslaboval, program preložili na neskorú nočnú hodinu. Dudu Topaz pomaly, ale isto upadával do zabudnutia a smrteľne sa urazil. A urazený komik kul pomstu. Rozhodol sa, že podplatí niekoľkých mladých "zabijakov", aby do krvi zmlátili troch - štyroch režisérov - medzi nimi aj jednu mladú režisérku, ktorí podľa jeho pocitu prispeli k zlomu jeho kariéry. Jeho plány však odhalili a Topaz namiesto na televízne obrazovky putoval za mreže.

Cez prázdniny prekvapujúco došlo k novému televíznemu vystúpeniu - tentoraz z cely väzenia. Topaz sa osobne nechcel zúčastniť na prerokovaní žiadosti prokuratúry o predĺženie jeho väzby a využil svoje právo, aby tak urobil v cele prostredníctvom televíznej kamery. Samozrejme, prezumpcia neviny platí aj pre televíznu hviezdu, kým nebude právoplatne odsúdená. Podľa prokuratúry však existujú veľmi pádne dôkazy proti Topazovi. Jednoducho, nemohol sa zmieriť so stratou popularity a mladých násilníkov preto žiadal, aby režisérov "poučili tak, aby na to nikdy v živote nezabudli". Za každé takéto "poučenie" vraj zaplatil 50-tisíc šekelov, teda asi 9-tisíc eur. Vraj natoľko stratil sebaovládanie, že v prípravách na "poučenia" pokračoval aj vtedy, keď už vedel, že ho podozrievajú z predchádzajúcich útokov a sledujú ho.

Izraelská bulvárna tlač teraz má o čom písať. Jedny noviny "afére Topaz" zasvätili za jediný deň celých osem strán svojho vydania. V Izraeli sa tomu teraz hovorí "Posledná šou Dudu Topaza".

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
04. máj 2024 04:09