StoryEditor

VIDEO: Opitý Čech chcel utiecť polícii. Nabúral do piatich zaparkovaných áut

18.09.2016, 15:56
Autor:
iDnes.cziDnes.cz

Opitý vodič v nedeľu ráno nabúral v Prahe päť zaparkovaných vozidiel. Unikal polícii a nezvládol riadenie. Policajtom chcel utiecť aj po nabúraní, no tí ho zadržali a pri dychovej skúške mu namerali okolo dvoch promile.

Mestská polícia v Prahe v nedeľu ráno dostala oznámenie, že na Václavskom námestí šoféruje zelený automobil zjavne podnapitý muž. Policajti ho začali monitorovať na kamerovom systéme a následne na neho čakali na križovatke ulíc Krakovská a Žitná. Pomocou majákov ho chceli zastaviť, ale on im začal unikať.

Podľa svedka, s ktorým hovoril reportér iDNES.cz, opitý vodič išiel Žitnou ulicou rýchlosťou viac ako sto kilometrov za hodinu a nezvládol odbočovanie do Příčné ulice. "Pri odbočovaní do Příčné ulice prudko zrýchlil, čo ho dostalo do šmyku a narazil do stojaceho vozidla, pokračoval ďalej v jazde a nabúral niekoľko ďalších zaparkovaných vozidiel," uviedla hovorkyňa mestskej polície Irena Seifertová.

"V nedeľných ranných hodinách vyrážali policajti na križovatku ulíc Žitná a Příčná, kde vodič osobného automobilu nezvládol riadenie a narazil do piatich zaparkovaných vozidiel. Následne sa snažil z miesta utiecť, ale zabránili tomu strážnici mestskej polície," potvrdila iDNES.cz krajská policajná hovorkyňa Iveta Martínková.

Strážnici dvadsaťdvaročného muža odovzdali policajtom, ktorí u neho vykonali dychovú skúšku. Tá bola pozitívna, strážnici namerali hodnotu vyše dve promile. "Následne vodiča previezli na lekárske vyšetrenie, ktorému sa podrobil," dodala hovorkyňa.

Policajti v tejto súvislosti začali úkony trestného konania pre podozrenie spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti ohliadli poškodené autá a zatiaľ na nich vyčíslili škodu zhruba 340 tisíc korún (viac ako 12,5 tisíca eur). "Je možné, že niektoré zo zaparkovaných áut malo poškodenie z minulosti," upozornila však Martínková.

01 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 02 - Modified: 2024-04-26 09:57:02 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zametám vás všade. Internet okamžite reaguje na Dankov splnený sľub o upratovaní Dúbravky 03 - Modified: 2024-04-26 11:37:17 - Feat.: - Title: Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes upratoval Dúbravku 04 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 05 - Modified: 2024-04-23 20:51:29 - Feat.: - Title: Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 20:38