TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Američania si čítajú o úspechu Andreja Kisku, článok vyšiel v Huffington Post

21.09.2016, 15:50
Autor:
chocho
Kiska prezradil, že jedným z dôvodov jeho vstupu do politiky boli zbytočné úmrtia detí na Slovensku.

Aká bola cesta slovenského prezidenta Andreja Kisku k úspechu? To sa snažila zistiť v rozhovore s ním Lan Anh Vu. Je prispievateľkou – ide o obdobu blogu – na portáli amerických Huffington Post, kde bol článok o Kiskovi zverejnený.

V úvode je profil slovenského prezidenta. Nasleduje rozhovor Lan Anh Vu s Kiskom, v ktorom priblížila slovenského prezidenta americkým čitateľom.

Slovenský prezident sa obsiahlo rozrozprával o svojej mladosti. O rodičoch a starých rodičoch, štúdiu, o svojej skúsenosti s prácou v Spojených štátoch aj o podnikateľských úspechoch na Slovensku, filantropii a politickej kariére.

Kiska sa vyjadril aj k svojej motivácii vstúpiť do politiky. „Počas návštev detských centier a nemocníc som často videl, že deti zomreli preto, že naša krajina nemala dobrý systém zdravotnej starostlivosti,“ povedal slovenský prezident.

„Videl som tiež korupciu, ako napríklad doktori žiadali tisíc eur za operáciu nádoru na mozgu dieťaťa,“ dodal Kiska.

Najväčšia výzva pre Kisku prišla podľa jeho slov po návrate zo Spojených štátov na Slovensko. Základom pri robení správnych rozhodnutí je podľa slovenského prezidenta ochota počúvať ľudí a zaujímať sa o nich.

Na záver poslal Kiska posolstvo mladým ľuďom: „Nebojte sa vziať život do vlastných rúk. Nebojte sa zlyhania, pretože to vás posilní … Časy, keď som drhol podlahy v Spojených štátoch, boli pre mňa peklo. Ale nakoniec mi to pomohlo vybudovať si mentálnu silu a stať sa silnejším.“

Ide o rozhovor rámci série s názvom “How I Got There” (Ako som sa tam dostal), v rámci ktorých Lan Anh Vu vedie rozhovori s úspešnými ľuďmi z celého sveta. Lan Anh Vu je bývalá ekonomická televízna reportérka pôvodom z Vietnamu, ktorá vyrastala v Česku a študovala v Británii a v Číne.

01 - Modified: 2024-04-04 17:54:03 - Feat.: - Title: Kauzy exprezidentov: Gašparovič odmietal vymenovať generálneho prokurátora, Kisku dobehli daňové podvody 02 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Ostáva im vysoké postavenie, ochranka aj doživotná renta. Ako si žijú exprezidenti? 03 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov 04 - Modified: 2024-03-25 08:05:07 - Feat.: - Title: Exprezidenti o voľbách: Kiska vyzdvihuje vysokú účasť, Gašparovič chce, aby Pellegrinimu pomohol Fico 05 - Modified: 2024-03-22 11:12:31 - Feat.: - Title: Schuster v nej hostil excelencie, Gašparoviča trápila pleseň. Exprezidenti spomínajú na vilu na Slavíne
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 10:34