StoryEditor

Sýrska armáda postupuje v Aleppe, povstalecký sektor rozpolila na dve časti

26.11.2016, 20:20
Autor:
ČTKČTK

Sýrska armáda dnes dobyla najväčšiu štvrť v sektore ovládanom povstalcami vo východnej časti Aleppa na severe krajiny. Štátna televízia oznámila, že vládne sily získali plnú kontrolu nad sektorom Masakin Hanan a agentúra Sana doplnila, že tam prebiehajú odmínovacie operácie.

Podľa predstaviteľa exilovej Sýrskej organizácie pre ľudské práva (SOHR) Ramiho Abdar Rahmána "kontrolujú režimové sily 80 percent Masakin Hananu a zvyšných 20 percent udržujú pod paľbou". Vládnym silám zostáva pár stoviek metrov k rozdeleniu povstaleckého sektora, k izolácii jeho severnej časti od južnej, povedal Rahmán agentúre AFP.

aleppo mapa aleppo mapa BBC

​Kvôli urputným bojom a streľbe na Masakin Hanan utiekli desiatky rodín zo susedných štvrtí na juh povstaleckého sektora, dodal Rahmán. Počas bojov bolo dnes podľa neho zabitých najmenej 11 civilistov.

Od začiatku vládnej ofenzívy, ktorá má za cieľ dobyť povstalcami kontrolovanú východnú časť Aleppa, zahynulo celkom 212 civilistov, z toho 27 detí, uviedol predstaviteľ SOHR. Dobytie Aleppa by bolo pre sýrskeho prezidenta Bašára Asada veľkým víťazstvom po šiesť a pol roku bojov.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
13. máj 2024 13:58