moskva uragánTwitter/Denis Lukyanov jr.‏
StoryEditor

Moskvu zasiahol uragán, vyžiadal si najmenej 11 mŕtvych a desiatky zranených

29.05.2017, 17:19
Autor:
TASRTASR

Na 11 sa zvýšil počet obetí, ktoré si dnes v Moskve a jej okolí vyžiadal najvražednejší uragán ostatných desaťročí. Vyplýva to z informácií, ktoré s odvolaním sa na zdravotnícke zdroje priniesli tlačové agentúry TASS a Interfax.

Podľa druhej z nich ide o negatívny rekord, ktorý znamená ešte vyšší počet obetí, ako zanechal uragán v ruskej metropole v roku 1998, keď prišlo o život deväť ľudí a ďalších 165 sa zranilo.

Ako vyplýva zo správy agentúry TASS so žiadosťou o zdravotnícku pomoc sa na orgány obrátilo už viac ako 50 ľudí a žiadostí naďalej pribúda. Poškodených, medzi ktorými sú aj deti, umiestňujú v desiatich nemocniciach ruského hlavného mesta, kde je im poskytovaná maximálna zdravotnícka pomoc.

Prudký nárazový vietor počas búrky sprevádzanej hromami a bleskami dosahoval v Moskve podľa dostupných informácií rýchlosť 80 kilometrov za hodinu. Tragické úmrtia ľudí boli dôsledkom zrútenia rôznych konštrukcií a predovšetkým pádov stromov.

Extrémy počasia majú na svedomí aj fakt, že v Moskovskej oblasti bolo dnes popoludní bez elektrickej energie ešte viac ako 18 000 ľudí.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 03:29