Reuters
StoryEditor

Po bitke získal zbraň a začal páliť. Útočník pri Mníchove strelil policajtku do hlavy a zranil dvoch ľudí

13.06.2017, 10:40
Autor:
TASRTASR
Polícia ubezpečila, že nešlo o teroristický útok.

Najmenej štyria ľudia, vrátane policajtky a páchateľa, boli dnes ráno zranení pri prestrelke na stanici prímestskej dráhy pri Mníchove. Muž vytrhol policajtovi služobnú zbraň a postrelil jeho kolegyňu a dvoch okoloidúcich. Dvadsaťšesťročná policajtka je zranená na hlave a jej život je v ohrození. Páchateľ bol tiež postrelený a po krátkom pokuse o útek z miesta činu bol zadržaný. Podľa polície nič nenasvedčuje tomu, že by incident súvisel s terorizmom.

Polícia zatiaľ neoznámila nič o prípadnej kriminálnej minulosti zadržaného muža, ale na 14. hodinu plánuje tlačovú konferenciu.

"Ide o muža, ktorý konal sám a z osobných dôvodov. Nie je tu politická alebo náboženská motivácia," povedal v televízii hovorca mníchovskej polície.

Výstrely padli v čase, keď polícia na nástupišti stanice Unterföhring vykonávala kontrolu osôb po tom, čo sa na nástupišti dostalo do potýčky niekoľko osôb, z ktorých jedna údajne mala nôž. Na miesto preto bola privolaná policajná hliadka.

Tridsaťsedemročný Nemec z oblasti Mníchova sa najskôr pokúšal zraziť do koľajiska policajta, ale ten sa ubránil. "Nato sa strhla bitka na zemi," citovala DPA hovorcu mníchovskej polície Marcusa da Gloria Martinsa. Muž sa pri bitke zmocnil pištole policajta a okamžite ju použil. Okrem policajtky zranil aj dvoch okoloidúcich. Ich zranenia pôvodne neboli označované za vážne, ale podľa agentúry DPA možno budú musieť stráviť noc v nemocnici.

Postrelený bol aj samotný páchateľ, ale ešte nie je jasné, kto na neho vystrelil. Polícia potvrdila, že po ňom strieľala policajtka, ale nevie sa, či ho zasiahla práve ona.

Útočník sa aj so zranením pokúsil z miesta utiecť, ale čoskoro ho dopadli pri neďalekej kancelárskej budove spoločnými silami mníchovská a spolková polícia.

Polícia nádražie uzavrela a čoskoro okolie zabezpečila. Na miesto boli vyslané aj špeciálne zásahové jednotky a vrtuľník. Polícia predpokladá, že páchateľ bol sám.

Obec Unterföhring leží zhruba desať kilometrov na severovýchod od Mníchova. Vedie tadiaľ jedna z dvoch trás prímestských vlakov na mníchovské letisko. Kvôli incidentu však bola prevádzka linky 8 prerušená.

Vlani v máji útočník na inej stanici prímestských vlakov pri bavorskej metropole, v Grafingu, nožom zabil jedného človeka a ďalších troch dobodal. Duševne chorý 27-ročný muž nie je trestne zodpovedný.

01 - Modified: 2024-04-25 17:11:18 - Feat.: - Title: Stoltenberg ocenil spoluprácu Nemecka a Francúzska na obrannom systéme. Plánujú aj výrobu tankov 02 - Modified: 2024-04-25 14:38:19 - Feat.: - Title: Nemecko rozhodlo o novom sviatku vojnových veteránov, pripadne na 15. júna 03 - Modified: 2024-04-25 14:20:49 - Feat.: - Title: Peking si predvolal nemeckú veľvyslankyňu v spojitosti so zatknutiami za špionáž 04 - Modified: 2024-04-25 13:37:39 - Feat.: - Title: Nemecká novinárka Tekkalová získala Cenu za slobodu tlače 05 - Modified: 2024-04-25 12:25:06 - Feat.: - Title: Nemecká opozícia navrhne v Bundestagu zrušenie zákazu spaľovacích motorov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 19:49