O. J. SimpsonReuters
StoryEditor

Jeden z najznámejších väzňov uspel v ostro sledovanom procese. O. J. Simpson pôjde na slobodu

20.07.2017, 23:02
Autor:
ČTKČTK

Orenthal James Simpson, bývalá hviezda amerického futbalu a herec, ktorý bol v roku 2008 odsúdený na trest 33 rokov väzenia za lúpežné prepadnutie, bude v októbri z nevadskej väznice podmienečne prepustený. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Teraz 70 ročný O. J. Simpson sa preslávil najmä ako aktér sledovaného súdneho procesu, v ktorom bol obvinený z dvojitej vraždy svojej exmanželky Nicole Brownovej a jej priateľa Ronalda Goldmana.

V októbri 1995 ho porota súdu v Los Angeles tohto obvinenia zbavila.

V roku 2008 bol odsúdený na trest 33 rokov väzenia za ozbrojené vniknutie do hotelovej izby v Las Vegas a za únos dvoch osôb, ktoré držali predmety spojené s jeho rodinou a športovou kariérou.

Simpson vtedy v emotívnom prejave pred súdom konštatoval, že nechcel nikoho zraniť ani nič ukradnúť.

Niekoľkokrát zopakoval, že chcel len získať späť ukradnuté rodinné a osobné veci, ktoré zberatelia podľa neho neoprávnene predávali na internete.

Príslušný štvorčlenný výbor odhlasoval podmienečné prepustenie jedného z najznámejších väzňov jednomyseľne. Simpson sám sa konania zúčastnil prostredníctvom videoprenosu z väznice. Pri hlasovaní bol väzeň podľa agentúr zjavne dojatý.

K rozhodnutiu výboru prispelo jeho dobré správanie, čistý trestný register a presvedčenie štvorica, že bývalý hviezda amerického futbalu nepredstavuje žiadne riziko pre verejnosť.

V prospech Simpsona pred výborom prehovorila jeho dospelá dcéra Arnelle, a dokonca aj jedna z dvoch obetí lúpežného prepadnutia z roku 2007, obchodník so športovými memorabílií Bruce Fromong.

Simpson povedal, že je na život na slobode pripravený a teší sa na čas strávený so svojimi deťmi a priateľmi.

"Nie som chlapík, čo vyvoláva konflikty na ulici. Nečakám, že sa mi niečo také po prepustení prihodí," uviedol pred výborom.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 02:50