StoryEditor

Adrenalín na najdlhšom lanovom moste

12.09.2019, 12:59
Niekto možno povie, že vo výške viac než 30 metrov nad zemou sa končia všetky žarty. No v Skalke pri Kremnici na visutom lanovom moste sa všetko len začína.

Niekto možno povie, že vo výške viac než 30 metrov nad zemou sa končia všetky žarty. No v Skalke pri Kremnici na visutom lanovom moste sa všetko len začína.

​Stredisko neďaleko historickej Kremnice bolo dlho známe skôr nadšencom zimných športov než turistom. Biela stopa, desiatky kilometrov krásnych bežeckých trás a lyžiarsky areál s tradíciou. Keď sa však roztopí posledný sneh, miesto ponúka ešte oveľa viac. Viu ferratu Komín (zaistenú cestu), tiež lezeckú lanovú stenu či najnovšie lákadlo – visutý lanový most, ktorý otvorili začiatkom leta. Kráčať po ňom je úžasný zážitok, rovnako ako miestne ferraty. A my sme si oboje vyskúšali na vlastnej koži!

Tridsať metrov nad zemou

Môžete si napozerať milión videí či fotografií, nič sa však nedá porovnať s pocitom, ktorý zažijete, keď po najdlhšom lanovom moste na Slovensku prejdete sami. Bez ferratovej súpravy to ani neskúšajte, po príchode do strediska si ho môžete požičať v Relax centre (5 eur/4 hodiny alebo 10 eur/celý deň). Pre istotu si ho rezervujte dopredu, mimochodom, pri zapožičaní si môžete vybaviť aj poistenie. Treba zložiť aj 50-eurovú kauciu, ktorú po návrate dostanete naspäť, samozrejme, za predpokladu, že výstroj zostal v rovnakom stave.

Pozostáva, ako sme spomínali v predchádzajúcom článku, ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = carovne-slovensko, menuAlias = carovne-slovensko, menuRouteLevel0 = carovne-slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 12:57