StoryEditor

Vlády rýchle tempo vývoja kryptomien nestíhajú. Pri bitcoine sa pozerajme na možnosti, ktoré prináša, nielen na cenu (rozhovor)

29.01.2018, 09:45
Zdaniť výnosy z kryptomien je ľahšie na klasických burzách, pri decentralizovaných to bude mať štát ťažšie, hovorí David Stancel, viceprezident združenia Blockchain Slovakia.

Je to už deväť rokov, odkedy bol vyťažený prvý bitcoin. Ako sa posunula debata o tejto kryptomene? Dostáva sa viac do povedomia?
Určite áno, zatiaľ čo ten prvý boom prišiel v roku 2013, keď sa bitcoin nejaký čas skloňoval vo viacerých mainstreamových médiách, potom nasledovalo pár pokojnejších rokov, aspoň čo sa týka mediálneho ohlasu. V roku 2017 to vypuklo opäť a v oveľa väčšom meradle, keďže sa o bitcoine azda už pravidelne píše takmer vo všetkých médiách. Ku kryptomenám sa vyjadrujú oveľa viac aj samotné vlády a regulátori. Niekoľko krajín medzitým už prijalo prvé legislatívne opatrenia, viac či menej pozitívne, súvisiace s bitcoinom či inými kryptomenami. Kým Japonsko či Austráli...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = prakticke-hn/dane-a-odvody, menuAlias = dane-a-odvody, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
23. apríl 2024 11:10