StoryEditor

Ideálna súťaž pre mladé talenty

27.09.2006, 00:00

Slovenská sporiteľňa slávnostne vyhlásila výsledky súťaže "Databanking -- vytvor svoju bankovú aplikáciu". Víťazom sa stal Martin Zimány, študent 5. ročníka Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Za vytvorenie aplikácie MoneyGuard, na jednoduchú správu účtov retailových klientov prostredníctvom osobného počítača a internetu, získal od Slovenskej sporiteľne šek v hodnote 100-tisíc Sk.

Službu Databanking zaviedla Slovenská sporiteľňa v minulom roku ako prvá banka na Slovensku. Umožňuje priame prepojenie ekonomického systému firmy s bankou a automatizuje výmenu dát. Cieľom súťaže "Databanking -- vytvor svoju bankovú aplikáciu" bolo zapojiť do vytvárania originálnych aplikácií podporujúcich Databanking aj študentov slovenských technických škôl.
"Chceme pomáhať pri výchove odborníkov na elektronické bankovníctvo a priblížiť aj študentom, ako funguje moderná spolupráca medzi bankou a klientom. Táto súťaž bola ideálnou príležitosťou pre mladé talenty, aby sa zviditeľnili," vysvetľuje riaditeľka divízie riadenia produktov Slovenskej sporiteľne Andrea Guľová.
Do súťaže sa zapojilo 30 študentov zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, Technickej univerzity v Košiciach i Žilinskej univerzity. Najlepší postúpili do finálového kola. Odborná porota, zložená zo zástupcov Slovenskej sporiteľne, výrobcov účtovného a ekonomického softvéru a odbornej verejnosti, podrobne preskúmala predložené projekty a ohodnotila nielen technické riešenie aplikácií, ale aj ich možné využitie v praxi.

Ocenení študenti
1. miesto -- Martin Zimány, študent 5. ročníka Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Od Slovenskej sporiteľne získal 100-tisíc Sk.
2. miesto -- Igor Uminček, študent 1. ročníka Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity. Od Slovenskej sporiteľne dostal 50-tisíc Sk.
3. miesto -- Bojan Ribič, študent 2. ročníka inžinierskeho štúdia Materiálovotechnologickej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Od Slovenskej sporiteľne získal 25-tisíc Sk.
Všetci traja výhercovia dostali od Slovenskej sporiteľne ponuku na absolvovanie odbornej stáže v banke. Škola víťaza, Slovenská technická univerzita v Bratislave, získala od Slovenskej sporiteľne 100-tisíc Sk.


Slovenská sporiteľňa je s 2,5 milióna klientov najväčšou komerčnou bankou na Slovensku. V roku 2005 získala ocenenie časopisu Euromoney "Najlepšia banka na Slovensku" aj ocenenie "Banka roka" od renomovaného týždenníka The Banker. Jej jediným akcionárom je rakúska Erste Bank -- jedna z najväčších bánk v stredoeurópskom regióne podľa počtu klientov aj bilančnej sumy. Slovenská sporiteľňa má dlhodobo vedúce postavenie v oblasti celkových aktív, vkladov klientov, v počte obchodných miest a bankomatov a je jednotkou aj na trhu s úvermi. Je aktívnym účastníkom slovenského peňažného a devízového trhu. Komplexné bankové služby so zameraním na retailových klientov a malých a stredných podnikateľov poskytuje v 300 obchodných miestach a desiatich obchodných centrách vo všetkých regiónoch Slovenska.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 13:21