Na snímke hokejista Peter Čerešňák počas tréningu slovenskej reprezentácie pred MS vo Fínsku v Bratislave FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Reprezentačný obranca Peter Čerešňák mení vrámci českej ligy dres

10.05.2022, 14:00

Rodák z Trenčína sa stal novou posilou ambicióznych Pardubíc, ktoré v budúcom ročníku hlásia útok na titul a 29-ročný obranca by mal byť líder zadných radov tohto klubu.

Čerešnák v uplynulých šiestich sezónach pôsbil v Plzni , za ktorú v minulej sezóne odohral 50 zápasov so ziskom 40 bodov. V súčasnosti sa s reprezentačným tímom pripravuje na hokejové majstrovstvá sveta vo Fínsku, na ktoré pocestuje tretikrát v histórii. 

Pardubice v uplynulom ročníku vypadli vo štvrťfinále, v budúcom však majú vyššie ambície. "Túžba po úspechu v Pardubiciach je veľká. Zostali sme dva roky pred bránami semifinále, čo nás veľmi mrzelo a rozhodli sme sa pre zmenu v tíme. Privádzame hráčov s reprezentačnými kvalitami a skúsenosťami, všetci navyše podpísali dlhodobé zmluvy," prezradil ambície klubu športový riaditeľ Dušan Salfický podľa isport.cz.

Okrem Čerešnáka priviedli i českých reprezentantov brankára Romana Willa, obrancov Davida Musila,Tomáš Dvořáka a útočníkov Lukáša Radila, Tomáš Hyku a Lukáša Sedláka

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 11:51