StoryEditor

Exmanželka musí zaplatiť hercovi Johnnymu Deppovi 15 miliónov dolárov za ohováranie

02.06.2022, 07:59
Autor:
TASRTASR

Celý šesť týždňov trvajúci proces, ktorého súčasťou boli televízne prenosy z pojednávaní, sledovali fanúšikovia Johnnyho Deppa po celom svete, mnohí aj priamo v súdnej sieni.

Americký herec Johnny Depp vyhral v stredu súd so svojou bývalou manželkou Amber Heardovou, ktorá mu na základe výroku súdnej poroty musí zaplatiť 15 miliónov dolárov za ohováranie v súvislosti s výrokmi o domácom násilí počas ich krátkeho manželstva.

Výrazne menšie odškodné vo výške dvoch miliónov dolárov sedemčlenná porota prisúdila aj herečke (36) Amber Heardovej, a to za urážlivé vyjadrenie zo strany Deppovho právnika. Informovala o tom agentúra AP.

Celý šesť týždňov trvajúci proces, ktorého súčasťou boli televízne prenosy z pojednávaní, sledovali fanúšikovia Johnnyho Deppa (58) po celom svete, mnohí aj priamo v súdnej sieni. V jeho priebehu vypovedali desiatky svedkov vrátane telesných strážcov, predstaviteľov Hollywoodu, agentov, expertov, lekárov, priateľov a príbuzných oboch bývalých manželov.

Porota zložená z piatich mužov a dvoch žien dospela k verdiktu jednomyseľne po troch dňoch rozvažovania.

Depp aj Heardová sa počas procesu snažili dokázať, že výroky druhej strany voči ich osobe poškodili ich dobrú povesť a že boli nepravdivé a prednesené so zlým úmyslom. Heardovej porota priznala len to, že ju jeden z Deppových právnikov nepravdivo očiernil tvrdením, že spoločne so svojimi priateľmi zámerne urobila neporiadok v byte, kde manželia vtedy bývali, a potom privolala políciu.

Známy americký herec a producent dúfal, že sa mu podarí očistiť svoje meno po tom, ako Amber Heardová v roku 2018 vyhlásila, že bola počas ich manželstva vystavená domácemu násiliu.

"Porota mi vrátila život," reagoval na verdikt prostredníctvom Instagramu Johnny Depp, ktorý sa na stredajšom pojednávaní súdu vo Fairfaxe v štáte Virgínia osobne nezúčastnil. Vyjadril pritom presvedčenie, že jeho víťazstvo povzbudí iných mužov aj ženy, ktorí sa podobne ako on stali obeťami falošných obvinení.

      Heardová, ktorá si výrok poroty vypočula v súdnej sieni osobne, vyjadrila nad ním hlboké sklamanie. "Moje rozčarovanie je ešte väčšie, keď si pomyslím, čo tento verdikt znamená pre iné ženy. Ide o krok späť. Vracia nás do časov, keď žena, ktorá verejne prehovorila (o násilí), mohla byť verejne potupená," napísala vo vyhlásení zverejnenom na Twitteri.

01 - Modified: 2024-01-31 10:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Internetom sa šíri fan trailer na Pirátov z Karibiku 6 s Johnnym Deppom a Jennou Ortega. Ľudia šalejú a pýtajú si film 02 - Modified: 2023-08-01 06:19:37 - Feat.: - Title: Smutný pohľad na bývalý sexsymbol Johnnyho Deppa. Kríva s barlou 03 - Modified: 2023-07-31 12:25:57 - Feat.: - Title: Johnny Depp sa zriadil, že nebol schopný odohrať koncert. Bol v bezvedomí! 04 - Modified: 2023-07-20 10:26:07 - Feat.: - Title: Johnny Depp na Slovensku nevystúpi. Koncert Hollywood Vampires v Banskej Bystrici náhle zrušili 05 - Modified: 2023-07-17 15:01:51 - Feat.: - Title: Dcéra Johnnyho Deppa, Lily v novom seriáli ukazuje viac, ako sa sluší. Erotika v priamom prenose!
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
26. apríl 2024 07:53