StoryEditor

Ukrajina pokračuje v príprave na obnovenie exportu obilia

23.07.2022, 17:16
Autor:
ČTKČTK

Napriek dnešnému ruskému raketovému útoku na Odesu pokračuje Ukrajina v prípravách na obnovenie vývozu obilia zo svojich čiernomorských prístavov.

Napriek dnešnému ruskému raketovému útoku na Odesu pokračuje Ukrajina v prípravách na obnovenie vývozu obilia zo svojich čiernomorských prístavov. Na facebooku to napísal ukrajinský minister dopravy Oleksandr Kubrakov.

Juhoukrajinský prístav zasiahli podľa ukrajinských úradov ruské strely Kalibr iba deň potom, čo Moskva a Kyjev podpísali dohodu o vývoze obilia.

Úder skladisko obilia v prístave nepoškodil, uviedla hovorkyňa ukrajinskej armády. Ruskí predstavitelia povedali Ankare, že Moskva nemá s raketovým útokom na Odese nič spoločné, uviedol neskôr turecký minister obrany Hulusi Akar.

"Je zrejmé, že cieľom nepriateľa bolo zasiahnuť konkrétne odeský obchodný námorný prístav. Štyri strely typu Kalibr mierili práve týmto smerom. Dve z nich zostrelila protivzdušná obrana, dve zasiahli objekty infraštruktúry samotného prístavu. Zasiahnutá bola čerpacia stanica," oznámila podľa agentúry Unian novinárom armádna hovorkyňa Natalija Humenjuková.

Úder podľa nej nespôsobil žiadne významné škody ani si nevyžiadal obete.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
05. máj 2024 19:36