StoryEditor

Na Ukrajine hlásili útoky z niekoľkých miest pri frontovej línii

30.07.2022, 13:25
Autor:
TASRTASR

V noci na sobotu boli podniknuté dva útoky na juhoukrajinské mesto Mykolajiv. Podľa tamojšieho starostu Olexandra Senkeviča zasiahli rakety pri útokoch dve obytné štvrte a v ich dôsledku zahynul jeden človek.

Pri najnovších ruských útokoch na ukrajinské mestá ležiace v blízkosti frontovej línie zahynul v sobotu najmenej jeden človek a bola zasiahnutá tiež škola v Charkove, vyplýva z vyjadrení viacerých ukrajinských predstaviteľov.

V noci na sobotu boli podniknuté dva útoky na juhoukrajinské mesto Mykolajiv. Podľa tamojšieho starostu Olexandra Senkeviča zasiahli rakety pri útokoch dve obytné štvrte a v ich dôsledku zahynul jeden človek.

Ďalších šesť ľudí utrpelo zranenia pri útoku, v dôsledku ktorého boli "rozbité okná a dvere a zničené balkóny", napísal Senkeviča na Telegrame.

V posledných týždňoch je Mykolajiv ostreľovaný skoro každý deň. Ide totiž o najväčšie mesto v blízkosti frontovej línie v Chersonskej oblasti, ktoré má pod kontrolou ukrajinská armáda. V jeho blízkosti sú preto rozmiestnení ukrajinskí vojaci, ktorí sa usilujú o začatie protiofenzívy na juhu krajiny.

Kancelária ukrajinského prezidenta v tejto súvislosti oznámila, že ukrajinská armáda podnikla útoky na ruské vojenské sklady a pozície, ktoré sa nachádzajú za frontovou líniu v Chersonskej oblasti.

Ruská armáda zaútočila podľa miestnych úradov v sobotu ráno aj na druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov. Raketa, ktorá na mesto dopadla, zasiahla budovu vzdelávacieho zariadenia. Na mieste museli zasahovať hasiči pre požiar, ktorý po útoku vznikol. Neboli však hlásené žiadne obete.

Charkov sa nachádza na severovýchode Ukrajiny v blízkosti ruských hraníc a často je ostreľovaný ruskými vojakmi, ktorí sú rozmiestnení neďaleko, píše AFP.

V sobotu prišlo k útoku aj na mesto Sloviansk v Doneckej oblasti, ktoré je jedným z hlavných cieľov ruskej armády. Pri útoku bola zničená autobusová zastávka. Obete podobne ako v Charkove hlásené neboli.

01 - Modified: 2024-05-07 05:08:54 - Feat.: - Title: Jednu z Pulitzerových cien získal aj uväznený ruský opozičný politik Kara-Murza 02 - Modified: 2024-05-07 04:49:01 - Feat.: - Title: Británia kvôli vojne na Ukrajine nevyšle svojho zástupcu na Putinovu inauguráciu 03 - Modified: 2024-05-06 21:34:46 - Feat.: - Title: V Rusku zadržali amerického vojaka, pre obvinenia z krádeže sedí vo väzbe 04 - Modified: 2024-05-06 18:07:31 - Feat.: - Title: Rusko si predvolalo francúzskeho veľvyslanca pre „provokačnú politiku“ Paríža 05 - Modified: 2024-05-06 14:59:33 - Feat.: - Title: Z Kreľma prichádza varovanie: Britské vojenské objekty sa môžu stať cieľmi ruských útokov
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
07. máj 2024 08:07