StoryEditor

Muž obvinený z napadnutia Paula Pelosiho plánoval útok na Toma Hanksa

15.12.2022, 09:18
Autor:
TASRTASR

David ​DePape sa v októbri vlámal do domu Pelosiovcov v San Franciscu v štáte Kalifornia. Nancy Pelosiová v tom čase bola vo Washingtone. Útočník jej manžela Paula zranil kladivom.

David DePape obvinený z októbrového útoku na Paula Pelosiho, manžela predsedníčky Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej, plánoval zaútočiť aj na ďalšie osoby. Bol medzi nimi aj americký herec Tom Hanks. TASR správu prevzala vo štvrtok z agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie súdu.

Sudca Stephen Murphy v San Franciscu v stredu rozhodol, že 42-ročný DePape sa bude pred súdom zodpovedať z obvinení za útok. Pelosi pri napadnutí utrpel poškodenie lebky a musel byť hospitalizovaný.

DePape vyšetrovateľom povedal, že zvažoval útok aj na ďalšie známe osobnosti. Boli medzi nimi Hanks, guvernér Kalifornie Gavin Newsom, či Hunter Biden - syn amerického prezidenta Joea Bidena.

DePape sa v októbri vlámal do domu Pelosiovcov v San Franciscu v štáte Kalifornia. Pelosiová v tom čase bola vo Washingtone. Útočník jej manžela Paula zranil kladivom. Polícii neskôr povedal, že chcel uniesť Pelosiovú a prinútiť ju k priznaniu "klamstiev", inak jej roztriešti kolená.

Útočník v novembri na predbežnom pojednávaní odmietol obvinenia z pokusu o vraždu, útoku so smrtiacou zbraňou, vlámania a ohrozenia života federálneho úradníka. V osobitnom procese na federálnej úrovni odmietol obvinenia z únosu a útoku, dodáva AFP.

DePapeho budú pred súdom opäť vypočúvať 28. decembra.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
27. apríl 2024 05:32