StoryEditor

Karas podpísal s odbormi Zboru väzenskej a justičnej stráže kolektívnu zmluvu pre rok 2023

28.12.2022, 11:24
Autor:
TASRTASR

Súčasťou kolektívnej zmluvy je valorizácia služobných príjmov príslušníkov zboru o sedem percent od nového roka a o ďalších desať percent od 1. septembra 2023.

Dočasne poverený minister spravodlivosti Viliam Karas podpísal 22. decembra spolu s predsedom a zástupcami Odborového zväzu Zboru väzenskej a justičnej stráže kolektívnu zmluvu vyššieho stupňa pre príslušníkov zboru na rok 2023. TASR o tom informovali z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti.

Minister hovorí o kompromisnej dohode. "Príslušníci ZVJS vykonávajú dôležitú službu pre celú spoločnosť, teším sa na našu spoluprácu aj v novom roku 2023," zdôraznil.

Súčasťou kolektívnej zmluvy je valorizácia služobných príjmov príslušníkov zboru o sedem percent od nového roka a o ďalších desať percent od 1. septembra 2023. Tiež zvýšenie jubilejných odmien pri príležitosti jubilea 50 rokov veku a 60 rokov veku.

Zmluva garantuje aj percentuálne naviazanie hodnoty gastrolístka alebo finančného príspevku vo výške najmenej 85 percent z aktuálne platného opatrenia rezortu práce o sumách stravného pre príslušníkov, ktorí sa nemôžu stravovať v stravovacích zariadeniach zboru.

"Kolektívna zmluva pre rok 2023 upravuje výhody a podmienky, týkajúcich sa zabezpečovania výkonu štátnej služby, jej sociálne a ekonomické podmienky z hľadiska poskytovania platových a ďalších náležitostí a v neposlednom rade aj oblasť zabezpečenia činnosti odborového zväzu," priblížili z ministerstva.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
06. máj 2024 16:29