StoryEditor

Ukrajincom pomáha počasie. Neobvyklé teplo zmiernilo dopyt po energii

03.01.2023, 15:37
Autor:
TASRTASR

Spoločnosť Ukrenerho napriek dobrým správam Ukrajincov vyzvala, aby pristupovali k spotrebe energie "rozumne".

Neobvykle teplé počasie na Ukrajine znižuje dopyt po elektrickej energii. Tamojšie elektrárne ho preto momentálne stíhajú pokrývať. Oznámila to v utorok ukrajinská štátna energetická spoločnosť Ukrenerho, informuje stanica CNN.

"V dôsledku teplého počasia sa spotreba (energie) na Ukrajine znížila," uviedla Ukrenerho na svojej stránke na Facebooku.   "Elektrárne vyrábajú dostatok energie na pokrytie (momentálnej) záťaže," uviedla energetická spoločnosť. Vďaka "jasnému počasiu" vyrobia momentálne od rána až do popoludnia viac energie aj solárne panely.

Spoločnosť Ukrenerho napriek dobrým správam Ukrajincov vyzvala, aby pristupovali k spotrebe energie "rozumne". Varovala tiež, že už v utorok popoludní bude spolu s nárastom dopytu potrebné znovu zaviezť určité energetické obmedzenia.

"Nezabúdame na ciele nepriateľa pripraviť Ukrajincov o svetlo, pričom sme pripravení tomu čeliť a za akýchkoľvek okolností obnovovať poškodené," dodala Ukrenerho.

Rusko dlhodobo útočí na energetickú infraštruktúru Ukrajinu, v ktorej už túto zimu spôsobilo na mnohých miestach výpadky prúdu, vykurovania či dodávok pitnej vody.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
27. apríl 2024 05:42