StoryEditor

Trenčianska radnica zrekonštruuje podchod pri hoteli Elizabeth

23.06.2023, 19:57
Autor:
TASRTASR

V podchode sa budú demontovať výklady a priečky bývalých prevádzok v podchode, vymení sa strop, osvetlenie a elektroinštalácia.

Trenčianska radnica začala s rekonštrukciou podchodu pri hoteli Elizabeth. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová. 

Mesto podľa nej demontuje výklady a priečky bývalých prevádzok v podchode, vymení strop, osvetlenie a elektroinštaláciu. Práce by mali trvať dva mesiace, predpokladané náklady sú takmer 68-tisíc eur. Podchod zostane počas obnovy priechodný.

"Viackrát sme sa snažili riešiť prípadný prenájom na základe reálneho záujmu viacerých subjektov, zvažovali sme i rekonštrukciu stánkov v podchode. Preverili sme statické, vlhkostné a iné technické parametre. Rekonštrukcia stánkov by bola nerentabilná a ekonomicky nákladná. Preto sme sa napokon rozhodli ich asanovať a následne priestor vyčistiť, vymaľovať a nanovo osvetliť," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, posledná rekonštrukcia podchodu sa týkala nového skleného prekrytia pri hoteli Elizabeth v roku 2012, keď pribudli na oboch stranách podchodu výťahy. O vybudovaní identického prekrytia uvažuje radnica aj zo strany parku. 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
09. máj 2024 03:17