StoryEditor

Veľkú časť Trnavy čaká v stredu celodenná odstávka vody, dotkne sa aj vysokých škôl

03.10.2023, 09:28
Autor:
TASRTASR

Bez vody celý deň zostanú mestské časti Pri kalvárii, Zelený kríček, celé centrum - Hlavná i Štefánikova ulica, Hospodárska, Spiegelsaal, Prednádražie, Tamaškovičova, Tulipán, Linčianska.

Trnavská vodárenská spoločnosť pokračuje ďalšou etapou celkovej rekonštrukcie vodovodnej siete v Trnave. V stredu sa dotkne najväčšieho prívodného potrubia do krajského mesta a bude mať dosah na rozsiahlu časť Trnavy. Dotkne sa mnohých bytových domov, inštitúcií, vrátane nemocnice a železničnej stanice. Prerušenie dodávky vody je avizované do štvrtka piateho októbra do piatej hodiny. Informuje o tom TAVOS, mesto Trnava i Trnavský samosprávny kraj.

Bez vody celý deň zostanú mestské časti Pri kalvárii, Zelený kríček, celé centrum - Hlavná i Štefánikova ulica, Hospodárska, Spiegelsaal, Prednádražie, Tamaškovičova, Tulipán, Linčianska. TAVOS avizuje počas odstávky zásobovanie cisternami, mapa, kde budú pristavené, je na webovej stránke mesta i na webe TAVOS.

O presune vyučovania z niektorých budov informovala aj Univerzita sv. Cyrila a Metoda.

Fakultná nemocnica by mala byť podľa hovorcu Mateja Martoviča zásobovaná inou vetvou vodovodu. Ak by toto opatrenie zlyhalo, budú pristavené cisterny. V daný deň nie sú plánované operačné výkony, akútne nemocnica zabezpečí.

Okresný úrad Trnava vrátane klientskeho centra bude v stredu zatvorený. Jeho služby i agenda policajného zboru ako dopravný inšpektorát, oddelenie dokladov nebudú v budovách na Kolárovej a Vajanského ulici poskytované.

TTSK podľa informácií vedúcej komunikačného odboru Natálie Petkáčovej pre dotknuté ambulancie Zdravej župy na Študentskej ulici zabezpečil zastupovanie lekármi v inej časti Trnavy. Štyri stredné školy - dopravná, technická, stavebná a obchodu a služieb dajú na ten deň študentom riaditeľské voľno.  

Podľa vedúceho odboru vzdelávania na trnavskej radnici Michala Špernogu rovnako sú na tom základné i materské školy v lokalitách. "Ich prevádzka bude prerušená, nie je možná v zmysle hygienických predpisov," povedal.

TAVOS upozorňuje, že nepredpokladaná odstávka sa v dôsledku nevyhovujúceho technického stavu vodovodnej siete môže dotknúť aj objektov a častí nachádzajúcich sa v bezprostrednom dosahu. Dotkne sa aj susedných obcí Zvončín, Suchá nad Parnou a Košolná.

01 - Modified: 2024-04-26 15:46:10 - Feat.: - Title: Odbory v jednej z našich automobiliek vedie bývalý policajt podozrivý z lúpeže 02 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 03 - Modified: 2024-04-08 05:32:07 - Feat.: - Title: Začína sa rozsiahla rekonštrukcia mosta v križovatke D1 a R1 pri Trnave 04 - Modified: 2024-03-25 16:19:25 - Feat.: - Title: Vedenie mesta Trnava predstaví systém regulácie parkovania na Linčianskej 05 - Modified: 2024-03-21 23:12:21 - Feat.: - Title: Bestseller odišiel, lacný e-model pribudol. Trnavská automobilka má dostať aj sedemmiestny Citroën a malý Opel
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
12. máj 2024 17:45