StoryEditor

Netanjahu sa poďakoval USA za dôležitú muníciu do vojny v Gaze

10.12.2023, 13:41
Autor:
TASRTASR

Izraelský premiér nespresnil, konkrétne o aké dodávky zbraní či munície zo strany USA išlo.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu uviedol, že Spojené štáty poskytli Izraelu "dôležitú muníciu" pre pokračovanie vojny v Gaze, informovala agentúra DPA.

Na začiatku zasadania izraelského kabinetu v Jeruzaleme Netanjahu poďakoval americkému prezidentovi Joevi Bidenovi pre vojenskú pomoc a americké veto na pôde Bezpečnostnej rady OSN na rezolúciu vyzývajúcu na okamžité prímerie v Pásme Gazy.

Izraelský premiér nespresnil, konkrétne o aké dodávky zbraní či munície zo strany USA išlo. Netanjahu však dodal, že hovoril aj s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom a francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom.

"Povedal som im, že nemôžete na jednej strane podporovať zničenie (palestínskeho radikálneho hnutia) Hamasu, a na duhej strane na nás vyvíjať nátlak ukončiť vojnu, čo zabráni zničeniu Hamasu," podotkol.

Ako dodal, vojna bude "pokračovať s väčšou intenzitou na severe a juhu Pásma Gazy s cieľom dosiahnuť všetky tieto ciele", ktorými sú podľa neho zničenie Hamasu, návrat všetkých rukojemníkov zajatých palestínskymi militantmi a zaistenie toho, že Pásmo Gazy viac nebude predstavovať nebezpečenstvo pre Izrael, cituje DPA.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
10. máj 2024 14:55