StoryEditor

Bratislava predstavila finálne riešenie zmien na Mudroňovej a Vazovovej, zmeny sú plánované na leto

30.04.2024, 15:43
Autor:
TASRTASR

Pri Základnej škole Mudroňova rovnako vznikol nový priestor s asfaltovými farbami, cez ktorý sa deti mohli bezpečnejšie pohybovať, ako aj nové miesta na krátke zastavenie.

Hlavné mesto predstavilo finálne riešenia priestorov pri školách na Vazovovej a Mudroňovej ulici v Bratislave. Ich konečná podoba má priniesť zlepšenie kvality, obsluhy a bezpečia detí. Zmeny začne hlavné mesto realizovať začiatkom letných prázdnin. TASR o tom informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla. Finálne riešenia nahradia doterajšie, dočasné, ktoré sa stretli aj s kritikou zo strany verejnosti.

"Jedným z hlavných cieľov úprav na Vazovovej bolo zmeniť geometriu a polohu križovatky s Mýtnou, kde sa pohybuje veľa detí cestou do školy a autá do tejto križovatky vchádzali veľkou rýchlosťou," skonštatoval Bubla. Vo finálnom stavebnom riešení zostáva veľkosť novej plochy aj nové usporiadanie križovatky takmer rovnaké, ako to bolo v dočasnom riešení.

Umiestnením jazdného pruhu do bezpečnejšej polohy, vytvorením nového priechodu pre chodcov a miest na krátke zastavenie vznikol aj nový priestor vymaľovaný farbou na asfalte, ohraničený plastovými kužeľmi. "Treba zdôrazniť, že vznik tohto priestoru bol iba vedľajším produktom a určite to nemal byť priestor na hranie, ako niektorí tvrdili," zdôraznil hovorca. Úpravami zároveň vzniklo na Vazovovej ulici desať miest na parkovanie alebo vykladanie.

Pri Základnej škole Mudroňova rovnako vznikol nový priestor s asfaltovými farbami, cez ktorý sa deti mohli bezpečnejšie pohybovať, ako aj nové miesta na krátke zastavenie. "Priamo na Mudroňovej vznikne šesť parkovacích miest v úplne nových zálivoch na krátkodobé státie pre rodičov a ďalšie štyri parkovacie miesta v priestore pred hotelom," ozrejmil s tým, že miesta na vyzdvihnutie nestačili a problémová obsluha vozidlami, ako aj pohyb detí sa dostatočne nezlepšili.

01 - Modified: 2024-05-15 20:29:53 - Feat.: - Title: Primátor Bratislavy Vallo: Nič nemôže ospravedlniť útok na predsedu vlády 02 - Modified: 2024-05-14 13:51:43 - Feat.: - Title: Novostavby v Bratislave sú v kurze. Ich predaj medziročne stúpol o vyše sto percent 03 - Modified: 2024-05-13 09:38:39 - Feat.: - Title: VIDEO Požiar v známom bratislavskom podniku na Dunaji. Majiteľ odhadol škodu na stotisíc eur 04 - Modified: 2024-05-13 08:43:17 - Feat.: - Title: Veľkolepý koncert Jeana-Michela Jarreho odštartoval festival vedy, hudby a umenia STARMUS 05 - Modified: 2024-05-13 09:37:03 - Feat.: - Title: Požiar podniku Pink Whale na Dunaji: Zasahovalo 17 hasičov, prípad rieši polícia
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
16. máj 2024 00:49