Nálepky Volím VallaFacebook
StoryEditor

V Bratislave sa spustila „nálepková vojna." Vallo už zháňa aktivistov, ide ich odstraňovať

02.11.2018, 14:20
Autor:
lmlm
Nálepky "Volím Valla" sa začali objavovať nielen bicykloch, ale aj na autobusových zastávkach v Bratislave.

Celú kauzu spustila jedna fotografia. Postaral sa o ňu hovorca Slovnaftu Anton Molnár, ktorý na sociálnej sieti zverejnil fotografiu bicykla v rámci projektu bikesharing, na ktorom je nalepené "Volím Valla."

Postupne sa začali objavovať ďalšie fotografie s takýmito nálepkami. A to nielen na spomínaných bicykloch, ale aj na autobusových zastávkach v Bratislave.

Túto "nálepkovú vojnu" následne na sociálnej sieti okomentoval súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, jeho rival v boji o post primátora Matúš Vallo sa však od toho dištancuje.

"Už niekoľko rozčúlených občanov ma upozornilo, že viacero z obľúbených bicyklov bikesharingu opäť poškodili vandali - tentokrát samolepkami môjho protikandidáta Matúša Valla," tvrdí Nesrovnal.

Na konkurenta slovne zaútočil, že o v politike dosiahol veľké nič.

"O to smutnejšie je vidieť, že podporovatelia kandidáta, ktorý doteraz v komunálnej politike dosiahol veľké nič, majú pocit, že najlepšia reklama pre ich favorita je poškodiť cudzí majetok a zneužiť službu, ktorá pomáha meniť Bratislavu na lepšie miesto pre život. Obraz o úrovni jednotlivých kampaní nech si už urobí každý sám. Ja aj touto cestou vyzývam Matúša Valla a jeho priaznivcov, ktorí poškodili mestské bicykle nálepkami: príďte si to po sebe očistiť. Pretože takto sa nespráva niekto, kto o sebe vyhlasuje, že miluje Bratislavu," doplnil Nesrovnal.

Vallo sa však ostro ohradil a v reakcii sám upozornil na to, že niekto lepí ich nálepky na zastávky a bicykle v Petržalke.

"Prosím, ak niekde uvidíte takúto nálepku, pokúste sa ju odlepiť alebo nám to nahláste. Nepôjde to ľahko, lebo si dali takú námahu, že našu grafiku vytlačili na papier, ktorý drží veľmi pevne," píše Vallo. Dodáva, že už dáva dokopy tím odborníkov a idú nálepky odstraňovať.

Pre HNonline Vallo povedal, že nálepky si dali vytvoriť a rozdávali ich v dvoch bratislavských reštauráciách. Podľa neho to niekto zneužil a okopíroval ich.

​K celej kauze sa vyjadrila aj spoločnosť Slovnaft, ktorá v Bratislave prevádzkuje bikesharing. "Všimli sme si, že sa naše bicykle stali terčom ,,nálepkovania". Fajn, že máte zmysel pre farebnosť, ale my hlasujeme za žltú. Takže vás touto cestou chceme poprosiť, aby ste na bicykle nič nelepili a tak nám ich nepoškodzovali," píše sa v stanovisku spoločnosti.

Komunálne voľby budú 10. novembra.

Pozrite si nedávny rozhovor s kandidátom na primátora Matúšom Vallom.

01 - Modified: 2023-05-23 13:21:57 - Feat.: - Title: Vallo vyzýva poslancov parlamentu na prijatie novely zákona o obecnej polícii 02 - Modified: 2023-04-17 09:00:54 - Feat.: - Title: Drahšia MHD či poplatok za odpad. Vládna legislatívna smršť sa musela prejaviť v rozpočte, tvrdí Vallo 03 - Modified: 2023-01-11 16:32:26 - Feat.: - Title: Primátori hlavných miest V4 navštívili Kyjev, so starostom Vitalijom Kličkom sa stretol aj Vallo 04 - Modified: 2022-10-31 10:03:29 - Feat.: - Title: Team Bratislava bude mať po voľbách priamy vplyv na rozvoj hlavného mesta, tvrdí znovuzvolený Vallo 05 - Modified: 2022-10-26 17:04:22 - Feat.: - Title: Kandidát na primátora Mlýnek: To, ako sa Bratislava zadlžovala, je neakceptovateľné. Chýbala disciplína
menuLevel = 1, menuRoute = komunalne-volby-2018, menuAlias = komunalne-volby-2018, menuRouteLevel0 = komunalne-volby-2018, homepage = false
27. apríl 2024 03:44