ESET SECURITY DAYS, 12.5.2022, Hotel Gate One Bratislava SNÍMKA: HnkonferencieSNÍMKA: Hnkonferencie
StoryEditor

ESET SECURITY DAYS, 12.5.2022, Hotel Gate One Bratislava

11.05.2022, 21:56

12.5.2022, Hotel Gate One Bratislava

 

PRIHLÁSTE SA TU:

Kontaktná osoba: Mária Janceová, Key Account Manager, 0940 995 769, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

 

 

9:10 – 9:55          Robert Lipovský, Principal Malware Researcher, ESET

Kyberútoky počas vojny? Toto ESET zachytil pred a počas invázie na Ukrajine

Vojna medzi Ruskom a Ukrajinou neprebieha len na zemi, ale aj v digitálnom priestore. Práve preto sa v tejto prezentácií pozrieme na rôzne druhy malwaru, ich ciele, ale aj ďalšie detaily, ktoré výskumníci ESETu objavili u našich východných susedov. Zároveň si odpovieme na otázky, či by sme sa mali obávať, že sa podobné útoky objavia aj na Slovensku, a či sa môžu zamerať aj na bežných používateľov? A ak vás zaujíma strana digitálnych obrancov, odpoviem vám aj na otázku, ako ESET chráni svojich používateľov pred ničivým vplyvom podobných útokov.

9:55 – 10:30       Ondrej Kubovič, Security Awareness Specialist, ESET

ESET telemetria: Aktuálne trendy a hrozby

Stovky miliárd pokusov o uhádnutie hesla do RDP, oživenie Emotetu, jedného z najnebezpečnejších botnetov a malwarov sveta, či 400 percentný medziročný nárast bankového malwaru na Androide. To sú len niektoré z trendov, ktoré zachytila ESET telemetria v roku 2021 po celom svete. A to samozrejme nezahŕňa aktivity sofistikovaných aktérov ako sú The Dukes, Gamaredon, Lazarus a ďalších, ktorí tiež vlani rozbehli vlastné kampane. Ak sa chcete dozvedieť viac o najnovších hrozbách a trendoch v oblasti kybernetickej bezpečnosti za posledný rok, tak si určite vypočujte moju prednášku.

10:30 – 10:45    Prestávka

10:45 – 11:20    Matej Šalmík, Riaditeľ Odboru vzdelávania, podpory a medzinárodnej spolupráce, SK-CERT 

SK-CERT Threat Landscape 2021

Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT každoročne vydáva správu o kybernetickej bezpečnosti. Prezentácia zosumarizuje, aké najčastejšie hrozby boli v slovenskom kybernetickom priestore prítomné v roku 2021, ako sú na tom jednotlivé sektory v oblasti kybernetickej bezpečnosti a tiež odprezentuje opatrenia a aktivity na zvýšenie úrovne kybernetickej bezpečnosti.

11:20 – 12:00     Jaro Oster, Konzultant pre oblasť informačnej bezpečnosti, Info consult, s.r.o.

Sociálne inžinierstvo / dezinformačné kampane a ich dopad na firmy

Nárast podvodov postavených na manipulatívnych technikách má čoraz dynamickejší nárast vrátane škôd, ktoré prinášajú. V princípe nie je možné jednoznačne definovať cieľovú skupinu útočníkov – obeťami sa dnes stávajú používatelia internetových služieb od detí/mládeže, cez aktívnu dospelú populáciu až po seniorov. V čom spočíva nebezpečenstvo takýchto aktivít na potenciálne obete resp. na organizácie? Ide len o neškodnú hru alebo bezohľadný zámer? Aké riziko predstavuje pre svojho zamestnávateľa needukovaný zamestanec?

12:00 – 12:30     Panelová diskusia
Ondrej Kubovič, ESET
Matej Šalmík, SK-CERT NBU
Jaroslav Oster, Info consult, s.r.o.

12:30 – 13:30     Prestávka na obed

13:30 – 14:00     Michal Jankech Michal Jankech, Vice President for SMB&MSP Segment, ESET

Bezpečnostné výzvy, trhové trendy a aktuálne portfólio ESET riešení pre firemných zákazníkov
(alebo od antivírusu k XDR platforme)

Počas prezentácie sa pozrieme na vývoj trhu bezpečnostných technológií, s akými výzvami a trendami sa na ňom stretávame a akým spôsobom sa s nimi ESET vysporiadal z pohľadu aktuálneho portfólia ESET riešení a služieb určených pre firemných zákazníkov. Predstavíme si čo všetko bezpečnostná platforma ESET ponúka dnes a čo pripravujeme do najbližšej budúcnosti.

14:00 – 14:45     Ondrej Krajč, Senior Technical Pre-Sales Representative, ESET

Bezpečnosť z iného uhla, alebo ako ESET XDR platforma pomáha chrániť firemnú infraštruktúru.

V dnešnej dobe je pre firmy veľkou výzvou reagovať proaktívne na bezpečnostné hrozby v rámci ochrany perimetra. Nevyhnutnou súčasťou je korelácia dát z viacerých zdrojov, ktorá znamená prechod smerom k XDR platforme. V rámci prezentácie sa pozrieme bližšie na to čo nám takýto prechod prináša z pohľadu produktového portfólia a ako vie ESET pomôcť aj v prípade nedostatku špecialistov na digitálnu bezpečnosť.

 

14:45 – 15:10     Jan Kozák, presales manager, AXENTA

Jak správně na EDR - praktické zkušenosti s nasazením a provozem

Svět kolem nás se velmi rychle vyvíjí a mění, to platí dvojnásobně i v oblasti kybernetické bezpečnosti. Útočníci hledají stále nové způsoby, jak nepozorovaně proniknout do infrastruktury a způsobit co největší škody. Ani obránci ale nespí, proto vznikly technologie jako je Endpoint Detection and Response (EDR), které dokáží pohyb útočníka detekovat a zabránit mu v působení dalších škod. V tomto bloku se budeme společně bavit o tom, jak jeden z těchto kvalitních nástrojů nasadit, jak jej provozovat a ukážeme si praktický příklad pokusu útočníka o napadení. Jak to dopadne? Uvidíte osobně na konferenci.

15:10 – 15:25    Tomáč Antonič, Technický riaditeľ, iServices

EDR v prostredí nukleárnej medicíny

Nasadenie ESET Enterprise Inspectora, alebo po novom ESET Inspectu má svoje špecifiká v každej spoločnosti. Čo je normálom a štandardom u vás, môže byť kritickým stavom a procesom u niekoho iného. A samozrejme naopak. A u každého z nás možno existuje nespočetná plejáda procesov a stavov, ktoré si neželáme, ale až s implementáciou EDR o nich získavame prehľad a možnosť na ne reagovať. Nie ex-post, keď už je zle, ale priamo počas prebiehajúceho útoku, kým príde ku škodám. Aj o tom je EDR, Endpoint Detection and Response.

15:25 – 15:55 Panelová diskusia Panelová diskusia
Michal Jankech, ESET
Ondrej Krajč, ESET
Jan Kozák, AXENTA
Tomáš Antonič, iServices

15:55 – Ukončenie konferencie

 

SPEAKRI:

Robert Lipovský

Robert Lipovský je Senior Malware Researcher v spoločnosti ESET so 14-ročnými skúsenosťami s výskumom škodlivého kódu a širokým spektrom odborných znalostí, ktoré zahŕňajú cielené útoky typu APT, kyberzločin, ako aj výskum zraniteľností. Vedie tím výskumníkov, ktorý dennodenne odhaľuje nové kybernetické útoky. O takýchto objavoch pravidelne publikuje v odborných ako aj mainstreamových médiách a prezentuje na bezpečnostných konferenciách. Taktiež prednáša vysokoškolským študentom a vedie predmet Základy Reverzného Inžinierstva na Slovenskej Technickej Univerzite – jeho alma mater a na Univerzite Komenského.

Keď práve nesedí za počítačom, najradšej pilotuje lietadlo, spoznáva nové krajiny, hrá na gitare, či jazdí na snowboarde.

Ondrej Kubovič

Ondrej Kubovič, v ESETe pôsobí od roku 2015 na pozícii špecialistu pre digitálnu bezpečnosť. Jeho úlohou je zvyšovať povedomie širokej aj odbornej verejnosti o aktuálnych kybernetických hrozbách. Výsledky ESET výskumu prezentuje v médiách a na bezpečnostných podujatiach, vrátane konferencií s medzinárodnou účasťou. Predtým sedem rokov pracoval v slovenských médiách, kde sa venoval témam ako technológie, IT bezpečnosť, obrana či vnútorná bezpečnosť.

Matej Šalmík

Matej Šalmík pracuje v Národnom centre kybernetickej bezpečnosti SK-CERT Národného bezpečnostného úradu na pozícii riaditeľa Odboru vzdelávania, podpory a medzinárodnej spolupráce. Jeho práca zahŕňa aktivity v oblasti šírenia bezpečnostného povedomia, vytvárania odporúčaní v oblasti kybernetickej bezpečnosti, organizácie cvičení a tréningov pre rôzne subjekty, ako aj tvorbu strategických dokumentov v oblasti kybernetickej bezpečnosti a tiež komunikáciu a spoluprácu s partnermi doma aj v zahraničí.

Jaroslav Oster

Jaroslav Oster je absolventom Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach pôsobí  ako konzultant pre oblasť informačnej bezpečnosti  v spoločnosti Info consult, s.r.o. Od roku 2000 pôsobí tiež ako súdny znalec v IT odvetviach. Aktívne sa podieľa na rade vzdelávacích a realizačných projektov zameraných na problematiku informačnej bezpečnosti v zdravotníckom sektore, samospráve i komerčnom sektore, vzdelávaní súdnych znalcov, ako aj občianskych aktivít zameraných na zvyšovanie bezpečnostného povedomia a prevencie počítačovej kriminality. Je zakladujúcim členom  Asociácie kybernetickej bezpečnosti a aktuálnym predsedom OZ Preventista – združenie pre bezpečnosť a prevenciu.

Michal Jankech

Michal pracuje v spoločnosti ESET na pozícii Vice Prezidenta pre segment SMB a MSP a je zodpovedný za biznis stratégiu a kľúčové strategické projekty spoločnosti ESET pre tieto zákaznícke a partnerské segmenty. 

Na pozícii Segmentového Riaditeľa, resp. Vice Prezidenta Michal pracuje od roku 2020. Medzi kľúčové zodpovednosti a úspechy patri dizajn a implementácia novej B2B produktovej ponuky (ESET PROTECT Solutions), a pokračujúci rast SMB segmentu a hlavne MSP kanála, ktorý za posledné roky rastie tempom 10% resp. 30% ročne.

Nová rola mu umožňuje využiť jeho dlhoročné skúsenosti v produktovom manažmente v oblasti softvérového a telekomunikačného priemyslu.

Ondrej Krajč

Ondrej Krajč, Technical Pre-Sales Representative študoval na Slovenskej Technickej Univerzite v Bratislave. Zaoberal sa návrhom metropolitnej optickej siete a dopredným zabezpečením dát. Do spoločnosti ESET nastúpil v roku 2008 ako Technical Support Engineer, zodpovedný za implementácie a optimalizáciu antivírusového riešenia pre veľkých zákazníkov. Momentálne pracuje na pozícii Technical Pre-Sales Representative. Jeho hlavnou náplňou je publikačná a prezentačná činnosť ako aj konzultačné poradenstvo pri veľkých implementáciách bezpečnostných produktov ESET.

Jan Kozák, Presales manager, AXENTA

Jan Kozák pracuje ve společnosti AXENTA jako projektový manažer a presale specialista. Kybernetické bezpečnosti se věnuje už více jak 15 let. 12 let se podílel na vývoji bezpečnostních produktů, které pomáhají chránit citlivá data zákazníků jak v komerčním, tak veřejném sektoru. Aktuálně vede realizační projekty u zákazníků a funguje jako technická podpora obchodnímu týmu. Ve volných chvílích se věnuje své rodině a vinaření.

Tomáš Antonič, Technický riaditeľ, iServices

Tomáš Antonič pôsobí v spoločnosti iServices ako partner a technický riaditeľ od roku 2007. Venuje sa hlavne IT security so zameraním sa na vnútornú bezpečnosť, či už ide o bezpečnosť dát alebo systémov vo všeobecnosti.

menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
23. apríl 2024 16:36