Nahradí umelá inteligencia aj úradníkov?
StoryEditor

Umelú inteligenciu využije tokijská radnica na písanie textov a inú úradnícku prácu

14.06.2023, 09:50
Autor:
ČTKČTK

Aj podľa Japoncov má Chatovací robot ChatGPT potenciál zásadne zmeniť spôsob, akým je vykonávaná administratívna práca.

Tokijská metropolitná vláda začne od augusta vo všetkých svojich kanceláriách využívať umelú inteligenciu (AI) na písanie textov a vykonávanie ďalšej úradníckej práce. Podľa agentúry Kjódó to dnes oznámila guvernérka Tokia Juriko Koikeová.

Chatovací robot ChatGPT "má potenciál zásadne zmeniť spôsob, akým je vykonávaná administratívna práca", uviedla Koikeová na zasadnutí zastupiteľstva japonskej metropoly. Dodala pritom, že je potrebné posúdiť pozitívne a negatívne aspekty umelej inteligencie.

Podľa Koikeovej plánuje tokijská radnica využívať chatovacieho robota ChatGPT na úlohy, ako je napríklad príprava dokumentov v podobe otázok a odpovedí. Radnica sa bude navyše snažiť získať od svojich zamestnancov ďalšie nápady, ako by mohla umelá inteligencia byť využívaná. Radnica je tiež pripravená prijať opatrenia, ktoré majú zabrániť úniku dôverných informácií pri používaní AI.

Minulý týždeň začalo chatbota využívať mesto Jokosuka v prefektúre Kanagawa, ležiace južne od Tokia. V mesačnom skúšobnom období od apríla do mája sa podľa miestnych úradov umelá inteligencia osvedčila a zvýšila efektivitu pri úlohách, ako je napríklad tvorba textov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/archiv-clankov, menuAlias = archiv-clankov, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. máj 2024 04:50