Coca-Cola HBC Česko a Slovensko
StoryEditor

Externú komunikáciu Coca-Coly bude riadiť Václav Koukolíček

11.01.2022, 15:35
Autor:
redred
Tím externej komunikácie Coca-Cola HBC Česko a Slovensko vedie od začiatku roka.

Manažérom externej komunikácie Coca-Cola HBC Česko a Slovensko sa od začiatku tohto roka stal Václav Koukolíček. Na čele tímu bude medzi jeho hlavné úlohy patriť ďalší rozvoj komunikačnej stratégie a podpora projektov spoločnosti na poli udržateľného rozvoja. Pred príchodom do spoločnosti viedol sedem rokov externú komunikáciu maloobchodného reťazca Tesco Stores ČR. 

„Coca-Cola HBC je výrobcom a distribútorom ikonických nealkoholických nápojov. Značka sa teší dobrému menu a mimoriadnej obľube zákazníkov. Aj preto som veľmi rád za príležitosť komunikovať v jej mene nielen voči pätnásťmiliónovému českému a slovenskému trhu, ale aj smerom k partnerom či miestnym komunitám. Teším sa na mnoho zaujímavých projektov, ktoré ma s mojím tímom čakajú,“ uviedol Koukolíček.

Svoju profesijnú dráhu začal ako novinár vo vydavateľstve Ringier Axel Springer, kde mal ako vedúci politického oddelenia na starosti okrem iného investigatívnu žurnalistiku či rozhovory s významnými osobnosťami a vrcholnými politikmi. Neskôr pracoval na Ministerstve školstva mládeže a telovýchovy – najprv ako hovorca, neskôr sa stal tajomníkom ministra so zodpovednosťou za komunikačnú stratégiu. 

Do súkromnej sféry prešiel v roku 2012, keď sa stal manažérom komunikácie českého výrobcu dekoratívneho skla a zákazkových svetelných inštalácií Lasvit. Posledných sedem rokov viedol externú komunikáciu maloobchodného reťazca Tesco. Náplňou jeho práce bolo okrem iného vytvoriť a napĺňať komunikačnú stratégiu v online alebo offline prostredí. Zaoberal sa tiež krízovou komunikáciou či spoluprácou s tímami po celej strednej Európe.

Václav Koukolíček je absolventom Pedagogickej fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Na konte má ocenenie Mluvčí roku 2020 v kategórii Najlepší hovorca súkromného sektora. Vlani získal zlatú sošku v súťaži LEMUR - Česká cena za PR.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 03:06