Tom Drechsler prevezme od 1. júla vedenie oddelenia komunikácie spoločnosti Škoda Auto.
StoryEditor

Komunikačné oddelenie v spoločnosti Škoda Auto povedie Tom Drechsler

27.06.2023, 11:23
Autor:
redred

Tom Drechsler, ktorý pôsobil ako šéfredaktor časopisu AUTO BILD, od 1. júla prevezme vedenie komunikačného oddelenia Škoda Auto. Na tejto pozícii nahradí manažérku komunikácie Ariane Kilian.

Klaus Zellmer, predseda predstavenstva Škoda Auto, uviedol: „Ariane Kilian zásadne ovplyvnila komunikačnú stratégiu Škoda Auto. Viedla inovatívne kampane, ako napríklad našu elektrickú ofenzívu prostredníctvom projektov Explore More a Let‘s Explore, a vytvorila pre značku Škoda pozíciu orientovanú na budúcnosť. Jej odborné vedomosti, kreativita a nasadenie stanovili pre našu automobilku nové štandardy. Rešpektujem a chápem jej rozhodnutie nateraz uprednostniť svoj osobný život. Súčasne ma teší, že sme v osobe Toma Drechslera získali skúseného odborníka v oblasti automobilového priemyslu a komunikácie.“

Ariane Kilian dodala: „Ďakujem Klausovi Zellmerovi za dôveru a tvorivú spoluprácu. Som presvedčená, že Tom Drechsler úspešne pokračuje v budovaní pozície Škoda Auto v ére elektromobility. Má k dispozícii silný a motivovaný tím komunikačného oddelenia. Celému tímu aj všetkým zamestnancom spoločnosti Škoda Auto srdečne ďakujem za čas strávený v Českej republike.”

Ariane Kilian prevzala vedenie komunikačného oddelenia v júni 2022, teda v čase, keď Klaus Zellmer nastúpil do funkcie predsedu predstavenstva Škoda Auto. Vyštudovaná novinárka pôsobí v koncerne Volkswagen od roku 2006. Predtým pracovala v nakladateľstve Burda, v denníku Frankfurter Rundschau a ako tlačová hovorkyňa v Nemeckom spolkovom sneme.

image

Ariane Kilian, doterajšia vedúca oddelenia komunikácie spoločnosti Škoda Auto

Okrem iného viedla tím internej komunikácie koncernu Volkswagen, ako aj komunikačné oddelenie spoločnosti Volkswagen Group Components a koncernovú divíziu Technik. Zásadným spôsobom formovala internú a externú komunikáciu v oblasti transformácie smerom k elektromobilitu a výrobe batériových systémov.

Tom Drechsler prevezme vedenie komunikačného oddelenia spoločnosti Škoda Auto od 1. júla 2023. Skúsený novinár začal svoju kariéru v Lüneburgu a v roku 1991 nastúpil do nakladateľstva Axel Springer Verlag. Drechsler zastával rôzne vedúce pozície, napríklad politického redaktora časopisu BILD a zástupcu šéfredaktora časopisu BILD am SONNTAG. Od augusta 2017 do februára 2023 pôsobil ako šéfredaktor a konateľ časopisu AUTO BILD, kde niesol zodpovednosť za motoristické témy naprieč značkami vo všetkých periodikách skupiny BILD.

01 - Modified: 2022-09-02 17:31:21 - Feat.: - Title: Škodovka sa po 30 rokoch mení. Automobilka predstavila nové logo aj vizuálnu identitu 02 - Modified: 2022-04-26 04:32:12 - Feat.: - Title: Zmena vo vedení komunikácie v spoločnosti ŠKODA AUTO 03 - Modified: 2021-10-08 07:31:34 - Feat.: - Title: Alza doručuje do kufrov áut 04 - Modified: 2020-07-22 11:40:07 - Feat.: - Title: Personálne zmeny v Škode pokračujú, končí šéf českého zastúpenia 05 - Modified: 2020-07-22 11:45:57 - Feat.: - Title: V Česku končí uznávaný šéf Škody, na Slovensku sa mení šéf marketingu
menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 12:41