StoryEditor

Najnovšie reklamy/rebríčky týždňa: NAJ reklama roku 2017 a ďalšie NAJ z Youtube, Google a Instagramu

15.12.2017, 14:30
Autor:
pzpz
V predposlednej rubrike pred Vianocami sa odkloníme od sviatočných reklám, aby sme sa na ne viac tešili budúci piatok.

Dnešnú rubriku sme sa rozhodli poňať trochu inak. Keďže medzi vianočnými reklamami už určite svojho favorita máte, nemusíme zas v článku hovoriť o nich. Aj tak si ich ešte pripomenieme budúci týždeň, keď už budú Vianoce naozaj klopať na dvere.

Ale späť k veci. Tento a koniec minulého týždňa sa niesol v zmysle takzvaných zhrňovacích rebríčkov. Google, Instagram aj Youtube uverejnili poradie najvyhľadávanejších výrazov, najsledovanejších videí alebo najpopulárnejších fotografií. Mohli by sme si to teda zrekapitulovať a napísať o tých, s prívlastkom naj z roku 2017.

Začnime reklamou, aby sme sa úplne neodklonili od tematiky piatkovej rubriky. Na základe stanovených kritérií, označil Youtube za najlepšiu reklamu Samsung. Promoval zavedenie prevádzky vozidiel, ktoré sú k dispozícii pri poruche. Kampaň zasadil do prostredia vidieckej Indie, v ktorej slečna potrebovala pomoc s pokazeným televízorom. Reklama má silnejšiu emóciu, ako sa na prvý pohľad zdá.

​S ďalším naj zostaneme ešte pri Youtube. Zverejnil aj rebríček najpopulárnejších videí. Globálne zlaté nehudobné video je vystúpenie speváka, ktorý si svojim vystúpením získal obrovský úspech. Prvá priečka v hudobných videách patrí skladbe Despacito.

Slovenský rebríček vyzerá pochopiteľne trošku inak. Najpopulárnejšie nehudobné video je klip k pesničke Sexy bomba od David band. 

Hudobné videá populárne medzi Slovákmi sa nelíšia od globálnych. Prvé dve priečky tak isto obsadilo Despacito a Ed Sheeran- Shape of You. Tretia miesto je príjemným prekvapením. Slováci si namiesto svetových skladieb vyhľadávali našu od IMT Smile a Ondreja Kandráča- Hej, Sokoly ! V rebríčku desiatich naj sa táto skladba objavila dvakrát. Ostatné skladby sú všetky zahraničné.

Aj hudobný rebríček slovenských interpretov vyhrali Sokoly, ale priestor zostal aj ďalším interpretom. Všetky rebríčky si môžete pozrieť v priloženom článku.

​Najsrdiečkovanejšou fotkou na Instagrame sa stala tá, ktorou Beyoncé oznámila, že čaká dvojičky. V celkovom rebríčku sa umiestnili len tri známe osobnosti. So spomínanou Beyoncé ešte Cristiano Ronaldo a Selena Gomez.

​Dostávame sa ku Google. Spoločnosť každý rok vyhlasuje rebríček najvyhľadávanejších výrazov. Celkovo najtrendovejším slovenským výrazom pre rok 2017 sú Majstrovstvá sveta v hokeji 2017, nasledujú voľby do VÚC a tretím výrazom je Piknik Slovo.

Google rebríček rozdeľuje do viacerých kategórií. V každej z nich poznáme favorita. Je ich dosť, preto si kliknite na celý článok a uvidíte, či vyhľadávate to, čo väčšina Slovákov.

01 - Modified: 2024-02-15 10:45:13 - Feat.: - Title: František Štrupl z Google: Zákazník sa dnes správa ako produktový detektív 02 - Modified: 2023-07-13 12:27:17 - Feat.: - Title: Úplná novinka Google: Prinášajú svojho chatbota. Dostupný je už aj na Slovensku! 03 - Modified: 2023-07-06 10:55:31 - Feat.: - Title: Adam Nochta: Pri nových médiách neustále experimentujeme a testujeme nové stratégie 04 - Modified: 2023-07-13 11:23:22 - Feat.: - Title: Po mileniáloch tu máme prvú „digital-native“ generáciu. Ako marketingovo zaujať GEN Z? 05 - Modified: 2023-06-14 12:26:54 - Feat.: - Title: Poznáme najhodnotnejšie značky sveta. Víťaz rebríčka je rovnaký ako vlani
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 08:34