StoryEditor

Veľké odhalenie: Vieme, kto sa skrýva pod maskou Fantomasa

17.05.2018, 13:51
Autor:
(red)(red)
Poštová banka odhalila, kto v reklame hrá Fantomasa. Tipnite si, kto to je.

Kultového Fantomasa vrátila na obrazovky slovenských televízií Poštová banka vo svojich reklamách. A dnes odhaľuje jeho slovenského predstaviteľa. Pod maskou Fantomasa sa skrýva herec Sáva Popovič. So slávnou filmovou postavou ho však spája omnoho viac a čo to je, približuje v rozhovore.

Tvrdíte, že Fantomas pre vás nie je len jedna z mnohých známych postavičiek. Znamená vo vašom živote až tak veľa?

Od chvíle, keď som ho prvýkrát videl v televízii, túžim byť v koži Fantomasa. Ako dieťa som po sebe vo výťahu, všade, kde som sa pohyboval, nechával vyryté F. Čas plynul, ja som dospieval, ale posadnutosť týmto zloduchom ma neprechádzala. Na konzervatóriu som urobil show Fantomas, ktorú som neskôr preniesol do L+S. Nasledovala príprava filmu Fantomas v Bratislave, ktorá spočívala v niekoľkých krátkych videách na youtube, kde Fantomas = Ja, jazdí autom ulicami Bratislavy a terorizuje mesto. V jednom z nich vystrieľa na nákupnom centre veľké písmeno F. Keď som dostal pozvanie na casting do reklamy pre banku, v ktorej by som mohol stvárniť svoj vzor, neváhal som ani chvíľu.

Casting ste vyhrali. Splnilo účinkovanie v tejto reklame vaše predstavy?

Som celoživotný Fantomas. Vďaka účinkovaniu v reklame som si splnil svoj detský sen. Vo filmových ateliéroch na Kolibe vznikol Fantomasov príbytok, ktorý bol na vlas podobný tomu z filmu. Niektoré z rekvizít boli dovezené z Talianska, Londýna a Viedne. Autentickosť jeho sídla umocnil orgán, blikajúci panel aj otvárajúci glóbus, zariadenie, ktorým v 60. rokoch tvorcovia filmu prekročili vtedajšie hranice fantázie. Rekvizitári ich výrobou strávili desať dní. K tomu hudba z filmu a ja uprostred toho všetkého, po čom som roky túžil – bolo to fantastické alebo skôr fantomastické!  

Poštová banka

Ako ste sa cítili v maske?

Bolo to náročné! Maskovanie trvalo tri hodiny. Latexovo-silikónová maska spevnená lepidlom a rôznymi farbami, v ktorej som musel vydržať až 12 hodín, nebola veľmi komfortná. Keď ju máte nalepenú tak dlho, začína sa to prejavovať už aj  na psychike. Ešte aj v noci som sa budil s pocitom, že mám masku na tvári a snažil som sa strhnúť ju dole. Bolo mi v nej veľmi teplo, doslova som sa v nej dusil, ale nesťažujem sa. Som herec a aj tieto menej príjemné súčasti natáčania trpezlivo znášam. A napokon, mal som šťastie na profesionálov. Celý štáb, aj klient urobili všetko pre to, aby sme to čo najskôr natočili. V konečnom dôsledku som si tieto pracovne náročné dni veľmi užil.

Prečo je Fantomas vašou celoživotnou inšpiráciou? Máte pocit, že je vám niečím podobný?

Fantomas je správny zloduch a zároveň džentlmen, ktorý má zmysel pre krásu a umenie. Úplne som sa s ním stotožnil. Áno, máme pár spoločných čŕt. Aj ja, rovnako ako Fantomas, rád sústreďujem moc, som autokrat, blízki o mne hovoria ako o despotovi a manipulátorovi.

To sú samé príťažlivé vlastnosti...

Ja však ľudí manipulujem s tými najlepšími úmyslami, Fantomas to robil len a len pre seba. Ja to robím pre svoje okolie, aby moji blízki dosahovali výsledky. Jednoducho, snažím sa ich zmanipulovať tak, aby sa rozhýbali smerom k dosahovaniu svojich cieľov a úspechov.

Jeden kariérny sen je teda splnený, aké sú vaše ďalšie profesionálne výzvy?

Chystám krátky sci-fi film. S námetom som prišiel ešte v časoch, keď som žil v Amerike. Za hranicami Slovenska by som teraz rád zrealizoval svoje nápady. Okrem toho hrám v divadle, robím scenáre pre deti, komponujem hudbu, stále niečo vymýšľame s Kopytovcami, jednoducho, mám niekoľko povolaní, niekoľko životov. Nudil by som sa, keby som bol iba herec.

Účinkujete v reklame na spotrebák, aký je váš vzťah k peniazom?

Milujem peniaze, znamenajú slobodu, znamenajú všetko. Som materiálne založený človek. Nestotožňujem sa s názorom, že je lepšie bývať v jednoizbáku, ale bez dlhov! Taký človek síce nemusí nič splácať, ale v konečnom dôsledku je nešťastný, lebo sa celý život tlačí na pár metroch štvorcových a iným závidí ich komfort. Žil som v Amerike, v krajine, ktorá funguje na dlh a tí ľudia sú spokojní. Požičať si peniaze je podľa mňa prirodzené a rozumné, ak chcem využiť všetky možnosti, ktoré mi života na tomto svet ponúka.  Radšej budem splácať dlh banke, ako doplácať na to, že som si nenaplnil svoje sny, že som celý život iba túžil po peknom dome, po dobrom aute, po super dovolenke. Človek má žiť pre dnešok, nevieme čo bude zajtra, užívať si treba tu a teraz. Každý deň nech stojí za to...

01 - Modified: 2017-09-18 16:07:55 - Feat.: 0 - Title: Poštová banka má novú kampaň. Stavila na scény z kultových filmov 02 - Modified: 2017-09-25 19:56:50 - Feat.: 0 - Title: Poštová banka má nový koncept pobočiek. Aj s detským ihriskom 03 - Modified: 2018-01-12 09:58:26 - Feat.: 0 - Title: Poštová banka má v reklame novú postavu. Babičku 04 - Modified: 2018-03-16 07:16:31 - Feat.: 0 - Title: Poštová banka natočila seriál pre deti. Uvedie ho TV Rik
01 - Modified: 2022-12-05 11:32:22 - Feat.: - Title: Nápad pre tri generácie zverejnil víťazné projekty roku 2022 02 - Modified: 2022-10-21 09:04:41 - Feat.: - Title: Nenaleťme: Upozorňuje Poštová banka seniorov 03 - Modified: 2022-09-09 10:32:51 - Feat.: - Title: Poštová banka spustila novú kampaň na refinancovanie úverov 04 - Modified: 2022-03-02 07:37:58 - Feat.: - Title: Podľa Poštovej banky ľudí regionálne rozdiely spájajú 05 - Modified: 2021-07-06 11:46:12 - Feat.: - Title: 365.bank otvára svoje prvé pobočky a rozširuje aktuálnu vizualitu
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 09:13