Minister financií Peter KažimírTASRM: Baumann
StoryEditor

Štát chystá otvoriť trh s hazardnými hrami. Priniesť to môže desiatky miliónov

24.09.2018, 14:48
Autor:
ČTKČTK
Slovenské ministerstvo financií si od zmeny sľubuje vybrať viac peňazí na poplatkoch aj za vydanie nových povolení pre organizovanie hazardných hier.

Slovensko sa chystá otvoriť trh s ponukou hazardných hier na internete, na ktorých prevádzkovanie má teraz v krajine monopol národná lotériová spoločnosť Tipos.

Slovenské ministerstvo financií si od zmeny, ktorú navrhlo v predlohe nového zákona o hazardných hrách, sľubuje vybrať viac peňazí na poplatkoch aj za vydanie nových povolení pre organizovanie hazardných hier.

Licencia za päť miliónov

Internetové herne a internetové kasína budú môcť podľa návrhu prevádzkovať na Slovensku tiež firmy so sídlom v EÚ alebo v Európskom hospodárskom priestore.

Napríklad jedna licencia na spomínané podnikania príde na päť miliónov eur. Ministerstvo financií odhadlo, že o získanie povolenia bude medzi firmami záujem a že štát vďaka tomu v budúcom roku získa na poplatkoch a pravidelných odvodoch z hazardných hier zhruba 64 miliónov eur.

Sprísňovanie podmienok

Slovensko v minulosti sprísňovalo podmienky prevádzkovania hazardných hier, čo sa napríklad vlani prejavilo v znížení počtu herní o štvrtinu. Vklady hráčov na do hazardných hier ale v minulom roku nepatrne stúpli a dosiahli takmer 3,46 miliardy eur.

Slovenské úrady od minulého leta môžu tiež žiadať súdy o zablokovanie prístupu verejnosti k portálom s nepovolenými hrami alebo zamedziť prevodom peňazí v prospech ich prevádzkovateľov.

Počas jedného roka súdy vydali spomínané rozhodnutie v desiatkach prípadov. Slovensko tak reagovalo okrem iného na prípady, keď prevádzkovatelia internetových stránok s ponukou kurzových stávok, na ktoré Tipos nemá monopol, nezískali príslušné povolenie a v krajine neplatili dane.

01 - Modified: 2020-09-11 12:31:15 - Feat.: - Title: Rekordný predaj žrebov štátnej lotérie. Tipos zaznamenal vypredanie Vysokej hry 02 - Modified: 2020-09-08 09:16:09 - Feat.: - Title: Hokejová extraliga zmenila značku. Novým generálnym partnerom je Tipos 03 - Modified: 2017-05-24 10:29:10 - Feat.: - Title: Po Orangei má v kampani Hudáka aj Tipos. Propaguje Loto
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 04:49