Čokoládové vajíčka milujú deti po celom svete, len v Spojených štátoch by ste im ťažko vysvetľovali, o čom je reč. V USA sa táto populárna cukrovinka predávať nesmie, pretože obsahuje "nejedlý objekt" v podobe hračky.Dreamstime
StoryEditor

Ferrero v Británii sťahuje z predaja čokoládové vajíčka Kinder Surprise

05.04.2022, 10:42
Autor:
čtkčtk
Reaguje tak na možnú súvislosť produktu s niekoľkými nahlásenými prípadmi salmonely.

Taliansky výrobca cukrovinek Ferrero stiahol z predaja v Británii, dva týždne pred Veľkou nocou, čokoládová vajíčka Kinder Surprise. Reaguje tak na možnú súvislosť produktu s niekoľkými nahlásenými prípadmi salmonely, napísala agentúra Reuters. Čokoláda bola vyrobená v Belgicku a stiahnutie z predaja môže byť rozšírené aj na ďalšie krajiny. Upozornila na to talianska firma.

„Dobrovoľne sťahujeme vybrané šarže Kinder Surprise ako preventívny krok, pretože si uvedomujeme možnú súvislosť s prípadmi nákazy salmonelou," uviedla firma. Rozhodnutie sa týka čokoládových vajíčok predávaných jednotlivo, a tiež balení po viac kusov.

Britský úrad pre bezpečnosť potravín (FSA) spotrebiteľom odporučil, aby nekonzumovali spomínaný výrobky s dátumom minimálnej trvanlivosti medzi 11. júlom a 7. októbrom.

Zistených bolo najmenej 63 prípadov nakazenia salmonelou, v súvislosti s výrobkami Kinder Surprise. Väčšinou ide o zdravotné problémy u detí mladších ako päť rokov. Uviedla britská agentúra pre zdravotnú bezpečnosť (UKHSA).  

01 - Modified: 2018-05-21 09:29:47 - Feat.: - Title: Kinder má 50 rokov
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 04:32