osobný archív
StoryEditor

Kick-off s Petrom Hrevušom: Pondelkom sa viem elegantne vyhnúť

10.04.2017, 10:25
Kreatívny riaditeľ z APPLEPIE začína už v nedeľu. A v pondelok sa všetkým "vysmieva".

Spomenul som si na skladbu od Jaromíra Nohavicu „pondělky bych zrušil“ a zamyslel sa... V takom prípade by sa nimi ale stali utorky. A keby sa zrušili utorky, prirodzene by nasledovali stredy a takto by sme mohli pokračovať až k nedeliam. Vlastne, zrušil by sa celý pracovný týždeň! A tak som si uvedomil, ako mám čas venovaný práci vlastne rád. Viac ako rád! Moja práca je mojou vášňou aj zábavou. A potom, keďže pracujem často v nedeľu, pondelkom sa elegantne vyhnem, keďže sú z nich razom pocitové utorky…

Nezáleží na tom, aký je deň, dôležité je, že vstanem do nového rána. „Díky za každé nové...“ ako hovorí kniha Haliny Pawlowskej. Rána sú tou najväčšou inšpiráciou a v kombinácii s prostredím, v akom pracujem, sú základom motivácie ku kreatívnym výkonom. Spolu s nimi sú to aj ľudia, ktorí mi svojím pondelkovým ránom nastavujú zrkadlo. Keď vidím, že to ich je oveľa ťažšie ako moje, rád ich dávkou entuziazmom „nakopnem“. Viem, že mi to čoskoro vrátia.

Okrem kvalitnej muziky a ulíc, ktoré si užívam počas jazdy s otvorenou strechou, sú ďalším pondelkovým rituálom inšpiratívne weby. No zo skúsenosti viem, že nemenej dôležitý je čistý papier a pero. Tieto dva obyčaje preto rád striedam. Koniec koncov, nasiaknutú špongiu treba pravidelne žmýkať.

A ako teda vyzerá moje pondelkové ráno v praxi?

7:30 mi zazvoní budík. Pohotovo ho vypnem a ešte chvíľočku si poležím. O dve minúty je 8:35, vystrelím z postele a nasleduje rýchly sled činností popísaných vo videoklipe (...kvôli natáčaniu som vstal prirodzene skôr. Oveľa!....)

K popisu môjho rána mi pomohla hudba a trochu aj film, ako inak, z môjho top playlistu.

Značky, ktoré ma sprevádzajú ránom a viem o nich vďaka dobrej reklame, sú uvedené v záverečných titulkoch.

A posledná múdrosť na záver, ako hovorí môj kolega, šéf a kamarát zároveň, Alexander Smik: „Attitude is everything.“ Teda, všetko je o prístupe.

Čo ťa inšpiruje, ako s tým naložíš, čím sa necháš ovplyvniť, to všetko je osobnou voľbou. Pokiaľ nám to teda umožňuje sloboda. A preto, vážme si úprimne každé nové slobodné ráno. Áno?

01 - Modified: 2017-05-29 13:14:48 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Kačenkom: Kto budú ďalší Elvisovia? 02 - Modified: 2017-04-24 08:47:17 - Feat.: - Title: Kick-off s Lenkou Slovák Bónovou: Mali by sme ísť všetci na terapiu
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
13. máj 2024 19:39