StoryEditor

Slovenský režisér Maroš Milčík vytvoril globálnu kampaň pre značku Asus

31.05.2022, 09:55
Autor:
redred

Na kampani spolupracoval s londýnskou agentúrou Looping Group.

Technologická spoločnosť Asus predstavila novú globálnu kampaň, pod ktorou je podpísaný slovenský režisér Maroš Milčík. Je postavená na trojminútovom dokumente, v ktorom zohral hlavnú úlohu umelec a fotograf Reuben Wu, ktorý je známy svojimi umeleckými dielami, zameranými na svetelné úkazy na nočnej oblohe.

image

Asus kampaň 1

Kampaň s názvom „Incredible comes from within“ sleduje umelca Reubena Wu pri putovaní na Kanárskych ostrovoch. Vo svojej práci tvorí umelecké diela, ktoré vytvára za pomoci dronu na nočnej oblohe na ostrove Gran Canaria v Atlantickom oceáne. Práve cez jeho diela sú vykreslené technologické možnosti Asus ZenBook.

Trojminútový dokument režíroval Slovák Maroš Milčík a točenie kampane trvalo približne dva týždne, počas ktorého zažil tím tvorcov pre neustále zmeny počasia zaujímavé chvíle. „Spoločne s agentúrou sme za hlavného hrdinu vybrali Reubena Wu, ktorý je ukážkovým spojením technológie a kreativity. Je to nesmierne inšpirujúci fotograf a pri pohľade na jeho prácu som hneď cítil, ako vizuálne pristúpiť k spotu. Reuben pracuje so špeciálne upraveným dronom, pomocou ktorého na oblohu cez dlhú expozíciu vykresľuje obrazce, čím vytvára jedinečný fotografický štýl. Najväčšou výzvou bolo vymyslieť, ako tento proces zaznamenať na filmovú kameru a priniesť divákovi čo najväčší zážitok. S agentúrou a klientom sme boli na jednej vlne od prvého rozhovoru a spoločne sme dva mesiace každý deň cibrili scenár,“ povedal o kampani režisér Maroš Milčík.

Televízny spot vychádzajúci z dokumentu bude čoskoro dostupný v televíziách, kinách a na sociálnych sieťach po celom svete.

Vizitka kampane:

Klient: Asus

Agentúra: Looping Group

Produkcia: Modest Department

Servisná produkcia: Volcano Films

Režisér: Maroš Milčík

DOP: Anna Smoroňová

Executive Creative Director: Richard Gostelow

Creative Director: Lukas Palm, Friederike Hamann

Senior Creative Producer: Dennis Hölter, Christian Müller, David Osterkorn

Art Director: Kalle Haasum, Jan Volpp, Niklas Hail, Franziska Stegemann

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 18:26