TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Hrnko sa dostal do bizarného sporu s poslankyňou Mosta. Visí osud koalície na gombíku od saka?

01.12.2018, 20:15
Autor:
pebpeb
Katarína Cséfalvayová poslala vtip stránke Zomri a poslanca Antona Hrnka sa to dotklo.

V predošlých hodinách sme sa stali svedkami asi najbizarnejšieho slovenského politického sporu, ktorý sa vyskytol na sociálnych sieťach. V hlavnej úlohe sa ocitol gombík na saku poslanca a podpredsedu Slovenskej národnej strany Antona Hrnka.

Ale poďme pekne od začiatku. V sobotu dopoludnia sa na satirickej facebookovskej stránke Zomri, ktorá je známa absolútnou nekorektnosťou všetkého druhu, objavil vtip, ktorý stránke poslala fanúšička.

Poslankyňa poslala vtip

Tip však neprišiel od bežného anonyma, ale od koaličnej poslankyne Mosta-Híd Kataríny Cséfalvayovej. Na fotografii je poslanec Hrnko v našponovanom saku a k tomu komentár Cséfalvayovej: "Sako za 600 eur ušité na mieru."

Treba dodať, že poslankyňa len prispela svojou troškou, "napätý gombík" je terčom vtipov už niekoľko dní. V jej prípade išlo zrejme aj o narážku na dávnejšie Hrnkovo vyjadrenie, že si kupuje obleky za 600 eur.

Do tohto momentu ide o pomerne bežný humor zo strany populárnej stránky. Do príbehu však o pár hodín vstupuje, ako inak na Facebooku, samotný Anton Hrnko a celú kauzu posúva na novú úroveň.

Hrnka sa to dotklo

"Vedel som, že pani Cséfalvayová nie je stotožnená s koalíciou, ktorú reprezentuje. Ukázalo sa, že jej nízkosť preráža všetky dná. Takýmto spôsobom dávať “tipy” na koaličných partnerov je nanajvýš neprofesionálne," začal kriticky Hrnko.

"Mať názorové nezhody je jedna vec. Smiať sa z výzoru človeka je však za hranicou správania. Keď som mal jej vek, tiež som mal len zopár kíl. Keď bude mať ona môj vek, tiež sa z nej možno bude niekto posmievať," doplnil zjavne dotknutý nemiestnosťou vtipu poslanec národniarov.

Následne pripomenul Hrnko Cséfalvayovej, že pokiaľ ona chodila s plienkami, tak on zakladal Národnú radu, ktorú ona môže zastupovať.

Koaličné rozuzlenie

Najzaujímavejšie je na celom príbehu jeho pointa. Hrnko neostane iba pri urazenej reakcii, chce aby sa tento spor riešil na koaličnej úrovni. "Budem sa Bélu Bugára pýtať na to, či je toto nová forma komunikácie v koalícii. Budem od neho požadovať verejné odsúdenie takéhoto správania," zakončil Anton Hrnko.

Paradoxom je, že obaja koaliční poslanci sa v sobotu napoludnie stretli v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Ťažko povedať, či sa Cséfalvayová pochválila Hrnkovi priamo v rozhlase svojím zmyslom pre humor. Hrnko totiž zverejnil svoju reakciu až po relácii.

Ak by ste chceli vedieť viac o tom, ako funguje stránka Zomri, pozrite si rozhovor s jej administrátormi:

01 - Modified: 2023-12-01 09:36:32 - Feat.: - Title: Zomri: Vždy sa na nás niekto hnevá. V tejto krajine je veľmi dobre, ak píšeme o vtipoch 02 - Modified: 2023-04-27 15:32:17 - Feat.: - Title: Sulík sa postaral o rozruch v Aktualitách. Redakcia mu sľúbila, že incident vystrihne z videa, zverejnila ho však inde 03 - Modified: 2019-01-03 12:07:50 - Feat.: - Title: Hrnko vyzval Rezníka, aby vyradili Jánošíka z Najväčšieho Slováka 04 - Modified: 2018-10-27 08:25:45 - Feat.: - Title: Prvý rozhovor zakladateľov Zomri v televízii: Aj politici sú naši admini, posielajú nám tipy 05 - Modified: 2016-11-28 14:03:18 - Feat.: - Title: Anton Hrnko: RTVS by som opäť rozdelil
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 05:51