StoryEditor

Starostka obce Fekišovce šikanuje poslancov. Bývalá gestapáčka či esesáčka, reagujú ľudia

10.01.2019, 10:50
Autor:
klkl
Miloslava Fedorová, starostka obce Fekišovce, pobúrila svojím správaním k poslancom obecného zastupiteľstva verejnosť.

Na internete sa objavil viac ako dvojhodinový záznam z ustanovujúceho rokovania obecného zastupiteľstva z malej obce na východe Slovenska.

Priebeh rokovania a najmä vystupovanie starostky Miloslavy Fedorovej, ktorá sa do vedenia obce Fekišovce dostala ako kandidátka vládneho Smeru, nenechalo ľudí chladnými.

​Na celé video upozornila satirická stránka Zomri, ktorá z neho pripravila 12-minútový zostrih toho najlepšieho, čím sa situácia vo Fekišovciach dostala do povedomia širokej verejnosti. „Tu, priatelia, je zachytená skutočná sonda do duše nášho národa, nášho myslenia a celej našej krajiny,“ popísalo video Zomri.

Starostka vo videu napríklad nevhodným spôsobom núti poslancov spievať štátnu hymnu, pričom sama sa toho odmieta zúčastniť. „Spievame, nech sa páči, ja si neželám byť publikovaná. Môžete snímať ich, ale mňa nie,“ komentovala dianie. Keď sa poslancom do spievania nechcelo, skritizovala ich aj za to.

Zostrih Zomri:

K poslancom sa správala ako k deťom

Počas priebehu zastupiteľstva Miloslava Fedorová vystupovala voči poslancom niekoľkokrát autokraticky, podľa niektorých komentárov ako učiteľka k deťom na základnej škole.

„Máte sa postaviť! Sľuby sa stále skladajú pri postavení sa,“ kritizovala poslankyňu, ktorá mala skladať sľub. Tá sa pokúsila ohradiť, že na to nebola vyzvaná. „Ja vás nemám čo vyzývať, máte mať toľko inteligencie, že sa máte postaviť,“ reagovala starostka s krikom.

​Počas priebehu zastupiteľstva opakovane nebrala na vedomie hlasovanie a dohodu členov zastupiteľstva.

„Určite si medzi sebou zapisovateľa,“ vyzvala starostka poslancov. Tí si aj vybrali a starostka to zvrátila, lebo podľa nej sa nedohodli. Tí s tým však nesúhlasili. „Ale ja rozhodujem,“ uzavrela celú situáciu Fedorová. Podobných vyhrotených situácií bolo počas rokovania veľké množstvo.

Video sa stalo virálnym

Po zverejnení na internete sa začalo virálne šíriť, v čase publikovania tohto článku mal zostrih na Facebooku viac ako pol milióna pozretí a takmer 10-tisíc zdieľaní. Celú nezostrihanú verziu si pozrelo takmer 30-tisíc ľudí.

Tí správanie starostky aj patrične komentovali. „Pani starostka zabudla, že ona sa zodpovedá obecnému zastupiteľstvu a nie naopak,“ reagovala na situáciu jedna z diskutujúcich, a to bol ešte mierny komentár. Väčšina z nich sa nezaobišla bez vulgarizmov.

„Ja tomu nerozumiem...Päť dospelých, svojprávnych ľudí tam sedí so sklonenými hlavami a tu nepríjemnú brechajúcu "esesačku" nechajú, nech si s nimi robí, čo chce...“ komentoval ďalší. V iných komentároch starostku označili za „bývalú gestapáčku“ alebo za „zbraň obecného ničenia“.

Okrem toho si ľudia z celej situácie aj vtipne uťahujú. Na internete vznikla stránka, ktorá ľudom umožňuje elektronicky potvrdiť účasť na rokovaní zastupiteľstva, čím odkazuje na vyjadrenia starostky na videozázname, kde poslancov niekoľkokrát ostro kritizovala za to, že jej svoju účasť na rokovaní nepotvrdili.

Fekišovce.sk

Video obec s troma stovkami obyvateľov preslávilo po celom Slovensku. Od jeho zverejnenia je nedostupný web obce a vyhľadávanie termínu „Fekišovce“ v štatistikách Google doslova vystrelilo.

Vývoj vyhľadávania termínu "Fekišovce" v Google Trends:

Priebeh celého rokovania si môžete pozrieť tu:

01 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 02 - Modified: 2021-04-22 14:21:34 - Feat.: - Title: Fico privítal Sorosa na Slovensku. Opäť vytiahol stretnutie Kisku a zaútočil na médiá 03 - Modified: 2019-03-21 13:22:45 - Feat.: - Title: Definitívne nám došla trpezlivosť, spustili ste otvorenú vojnu, povedal Fico novinárom 04 - Modified: 2019-01-10 15:06:10 - Feat.: - Title: Fekišovce si všimli aj v Transparency International. Starostke poslali otvorený list a podali podnet na prokuratúru 05 - Modified: 2018-10-09 12:59:38 - Feat.: - Title: Fica rozčúlila otázka o susedovi Kočnerovi. Spustil slovný útok na redaktora RTVS
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 05:21