StoryEditor

Dá sa stať milionárom za 90 dní? V novej šou sa o to odvážlivci pokúsia

19.09.2019, 07:00
Autor:
hrnhrn
Miliardár v utajení tvrdí, že to nie je nereálne, keď to dokázal on, dokáže to každý.

Kto z nás by netúžil byť bohatý? Pre niekoho to znamená vlastniť luxusné bývanie, pre ďalšieho závideniahodný vozový park, niekomu stačí nezáväzné cestovanie alebo drahé značkové veci.

Americký biznismen Glenn Stearns sa k svojmu majetku dopracoval sám navzdory nepriaznivému osudu. Podobne ako mnoho iných boháčov vyrastal v chudobných pomeroch a už v štrnástich rokoch sa stal otcom. Napriek tomu pred niekoľkými rokmi predal svoju firmu za 2,2 miliardy dolárov.

Tvrdí, že to nie je nereálne, že keď to dokázal on, dokáže to každý. Svoju teóriu sa rozhodol overiť v šou Miliardár v utajení, ktorú bude vysielať Discovery Channel od 3. októbra 2019 vždy od 20:00.

​Relácia spočíva v tom, že pod skrytou identitou spojí Glenn svoje sily s partnerom, ktorý si jeho pomoc zaslúži, aby zistil, či je možné vybudovať firmu v hodnote jedného milióna dolárov počas 90 dní. Pokiaľ sa mu to podarí v danom termíne, predá firmu, ktorú vybudoval, ľuďom, ktorí mu pomáhali a odhalí svoju identitu.

Ak neveríte, že by ste aj vy mohli raz byť milionárom, možno vás tento seriál presvedčí o opaku. Keďže si Glenn bude musieť vybudovať firmu naozaj od nuly, tvorcovia sľubujú, že jednotlivé diely budú veľmi inšpiratívne.

Discovery Channel / Miliardár v utajení

Discovery Channel / Miliardár v utajení

Discovery Channel / Miliardár v utajení

Za čo utrácajú miliardári?

Niektorí ľudia vedia naložiť so svojím bohatstvom zodpovedne, ako napríklad notoricky známy filantrop Warren Buffett. Stále však existujú milionári a miliardári – a tiež ľudia, ktorí nepatria ani do jednej z týchto skupín –, ktorí utrácajú neuvážene svoje peniaze za veci, ktoré vlastne vôbec nepotrebujú. Pozrite si najbizarnejšie výstrelky niektorých z nich.

Kaderník za viac než 15-tisíc libier
Brunejský sultán utratil za svoj účes 15-tisíc libier. Sultánov obľúbený kaderník priletel až z Londýna a ostrihal ho priamo v jeho sídle, paláci s 1 788 miestnosťami, piatimi bazénmi a garážou pre 110 áut. O tom, ako sultán vyzeral po zásahu kaderníka, sa bohužiaľ miestna tlač nezmienila…

ČTK

​Večierok za 204-tisíc libier
Na takúto čiastku sa vyšplhal v roku 2012 účet dvadsaťtriročného biznismena Alexa Hopea za večer strávený v nočnom klube Playground Liverpool. Okrem toho, že zaplatil aj útratu ostatných návštevníkov klubu, si Hope objednal tridsaťlitrovú fľašu šampanského v hodnote 125-tisíc libier. Len samotný servis vyšiel na 18 540 libier.

Vaňa v hodnote jedného milióna libier
Tamara Ecclestone, dcéra šéfa Formule 1, si po náročnom dni rada dopraje relaxačný kúpeľ v krištáľovej vani, ktorá vyšla na jeden milión libier. Náklady narástli i kvôli dovozu špeciálnych prírodných materiálov z povodia Amazonky. „Vo vani trávim naozaj veľa času,“ obhajovala naivne svoj výstrelok Tamara.

Facebook Tamara Ecclestone

Auto v hodnote 4 800 000 dolárov
Diamantami zdobený Mercedes saudského princa Al-Valíd bin Talála vyšiel na závratných 4,8 milióna dolárov. Toto najdrahšie auto na svete je ozdobené viac než 300 000 diamantami, sedadlá sú potiahnuté norkovou kožou. Otázkou zostáva, koľko strážcov musí princa sprevádzať, pokiaľ sa rozhodne vyraziť si so svojím blyšťavým vozom medzi prostý ľud.

Jachta v hodnote 340 miliónov eur
Ruský boháč Roman Abramovich vlastní okrem futbalového klubu Chelsea i druhú najväčšiu jachtu na svete. Eclipse meria 162,5 metrov a je vybavená dvoma heliportami, dvoma bazénmi, miniponorkou, nepriestrelnými oknami a diskotékou. Keď jeho milovaný klub prehrá, prichádza tu Abramovich na iné myšlienky…

Shutterstock

Vlastné ostrovy
Celebrity a multimilionári radi utrácajú peniaze za svoje vlastné ostrovy, ktoré im doprajú dostatočné súkromie počas odpočinku. Napríklad herec Eddie Murphy si v roku 2007 obstaral Rooster Cay na Bahamách za 15 miliónov dolárov. Mel Gibson zase vlastní od roku 2005 Mago Island na Fidži v hodnote 9 miliónov dolárov.

Home sweet home za 1 miliardu dolárov
Slávne porekadlo „môj dom, môj hrad“ dotiahol indický miliardár Mukesh Ambani do extrému, keď si zaobstaral privátny mrakodrap s 27 poschodiami v hodnote 1 miliardy dolárov. Vďaka vysokým stropom je mrakodrap rovnako veľký ako klasický 40 poschodový dom. Súčasťou tohto paláca sú samozrejme tri heliporty, šesť poschodová garáž a divadlo, do ktorého sály sa zmestí päťdesiat divákov. V lobby sa nachádza deväť výťahov a o nehnuteľnosť sa stará 600 zamestnancov.

Domáce kino
Vyhrievané alebo masážne sedadlá sú základným vybavením luxusných domácich kín. Vybudovanie takéhoto luxusu vyjde najmenej na 100 000 dolárov. No a keď už na takéto domáce kino máte, prečo si ešte nepriplatiť za premiéru nejakého filmového trháku?

Môžeme, samozrejme, závidieť, kritizovať alebo smiať sa. Otázkou však je, ako by sme s takýmto bohatstvom dokázali naložiť sami. Za čo by ste utrácali?

01 - Modified: 2019-09-19 06:35:32 - Feat.: 0 - Title: Pripravuje sa najdrahší seriál všetkých čias. Bude stáť miliardu dolárov 02 - Modified: 2019-09-16 12:57:41 - Feat.: 0 - Title: V októbri štartujú na Jojke dva nové seriály, novinky uvedie aj RTVS 03 - Modified: 2019-09-12 11:06:29 - Feat.: 0 - Title: Apple TV+ štartuje 1. novembra. Ponúkať bude výhradne pôvodnú tvorbu
01 - Modified: 2022-03-24 10:06:40 - Feat.: - Title: Zelenskyj: Muž, ktorý sa postavil Putinovi. Discovery uvedie nový dokument o ukrajinskom prezidentovi 02 - Modified: 2021-09-16 09:38:56 - Feat.: - Title: Discovery Sports podpísala desaťročnú zmluvu na exkluzívne vysielanie Laver Cupu v Európe 03 - Modified: 2021-05-18 12:35:52 - Feat.: - Title: Amazon chce za deväť miliárd dolárov prevziať hollywoodske štúdio MGM 04 - Modified: 2021-02-25 15:11:57 - Feat.: - Title: Ako na vývoj vakcíny v rekordnom čase? Svetoví experti zdieľajú svoje skúsenosti v novom dokumente 05 - Modified: 2021-01-20 10:13:46 - Feat.: - Title: Eurosport rozširuje cyklistickú ponuku naprieč Európou
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 14:55