StoryEditor

8 tipov na decembrové kinopremiéry: romantické aj hororové Vianoce a záver Star Wars

02.12.2019, 19:00
Autor:
hrnhrn
Premiéru bude mať aj ďalšia slovenská novinka.

December v kinách otvorí slovenská romantická komédia Šťastný nový rok, no nebudú chýbať ani hororové Vianoce, kde namiesto vianočného punču tečie krv. Star Wars prinesie posledný film, kde hrá hlavnú rolu rodina Skywalkerov a menších divákov poteší ďalší level Jumanji či dve animované rozprávky zo štúdií, kde vznikli Shrek a Doba ľadová.

Šťastný nový rok

Príbeh vianočnej romantickej komédie sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok. Cez množstvo komických, ale aj romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb a nakoniec si každého nájde. V rozprávkovo zasnežených Vysokých Tatrách sa stretáva partia priateliek, ich blízkych a úplných cudzincov. Každý z nich má svoj vlastný príbeh a počas niekoľkých dní zimnej dovolenky budú čeliť životným výzvam a bývalým i budúcim láskam.

​V réžii Jakuba Kronera sa predstavia Táňa Pauhofová, Emília Vášáryová, Gabriela Marcinková, Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Anna Kadeřávková, Karolína Tkáčová, Nina Petrikovičová, Jiří Bartoška, Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Jakub Prachař, Marek Majeský a Petr Vaněk. Autorkou scenára je Adriana Kronerová, hudbu zložil Marian Čekovský.

Troll: Príbeh o chvoste

Tvorcovia obľúbeného Shreka a postavičiek z Madagaskaru prichádzajú s novou rozprávkou o kráľovstve trollov kdesi v hlbokých lesoch. Trollovia si v ňom pokojne nažívajú pod vládou kráľa Gromma, až kým zlomyseľný Grimmer nepremení kráľa na kameň a jeho chvost neukryje v temnom Zakázanom lese. Podľa starodávneho proroctva je princ Trym jediným trollom, ktorý môže všetko napraviť. Má na to však len tri dni. Preto sa spolu s kamarátmi vydá na nebezpečnú výpravu, aby zachránil svojho otca a navrátil do kráľovstva pokoj a harmóniu.

Čierne Vianoce

Keď do univerzitného mestečka dorazí na Vianoce namiesto Santa CLausa maskovaný zabijak, budú si jeho obyvateľky priať jediný darček – prežiť. Úchylný zabijak si vybral vianočné prázdniny ako ideálne obdobie na vraždenie vysokoškolských študentiek. Tie sa však neuspokoja s rolami bezbranných obetí a rozhodnú sa vrátiť úder.

Čierne Vianoce sú remakom obľúbenej hororovej klasiky, v ktorej namiesto vianočného punču tečie krv. Horor natočilo štúdio Blumhouse, ktoré má na konte snímky ako My, Uteč alebo Rozpoltený, ale tiež remake klasického hororu Halloween.

Maskovaní špióni

Legendárny superšpión Lance hľadá dokonalé maskovanie na boj proti zlosynovi. Pri záchrane sveta musí spolupracovať s poriadne uleteným, ale geniálnym vynálezcom Walterom, ktorý vynašiel biodynamický oblek zabezpečujúci dokonalé maskovanie.

Animovaná komédia Maskovaní špióni vznikla v štúdiu Blue Sky Studios, ktoré prinieslo všetky filmy Doby ľadovej a Rio. Premiéru bude mať 26. decembra.

Jumanji: Ďalší level

Herecké kvarteto Dwayne „The Rock“ Johnson, Jack Black, Karen Gillan a Kevin Hart je späť. Vo vianočnej novinke sa Martha, Bethany a Fridge vracajú do hry, aby našli Spencera po tom, čo záhadne zmizol. Zisťujú však, že hra sa zmenila a prežiť vo svete Jumanji bude omnoho náročnejšie ako predtým. Jumanji už nie je len džungľa, ale aj horúce púšte či zasnežené pohoria s novými, nebezpečnými nástrahami.

Star Wars: Vzostup Skywalkera

Lucasfilm a režisér J. J. Abrams znovu spojili sily a vybrali sa na epickú výpravu do ďalekej galaxie. V strhujúcom závere sa zrodia nové legendy a odohrá sa konečný boj za slobodu. Príbeh posledného filmu, kde hlavnú rolu hrá rodina Skywalkerov, sa odohráva približne rok po Star Wars: Poslední Jediovia (2017). Záver ságy bude mať slovenskú premiéru 19. decembra.

Amundsen

Aby bol prvý, bol ochotný obetovať všetko – dobré meno a povesť, životy svojich druhov aj osobné vzťahy. Životopisná dráma z nórsko-švédsko-českej koprodukcie je príbehom muža, ktorý nevedel byť druhý.

Roald Amundsen bol dobrodruh, ktorý zapĺňal prázdne miesta na mape sveta. Ako prvý dobyl južný pól a dosiahol obidva póly zemegule. Nad jeho odvážnymi výpravami žasol celý svet a legendou sa stal už za svojho života. Aký však bol tento slávny Nór v skutočnosti?

​Režisér filmu Espen Sandberg, ktorý natočil Kon-Tiki a posledných Pirátov z Karibiku, zachytáva Amundsenove neuveriteľné výpravy do nepreskúmaných ľadových pustatín či polárne lety vzducholoďou, ale odhaľuje aj súkromie a kontroverznú osobnosť legendárneho objaviteľa a tiež menej známe skutočnosti, ako bol jeho vzťah s bratom alebo milostné aféry.

Najzvučnejším hereckým menom filmu je americká herečka Katherine Waterston, známa z filmovej série Fantastické zvieratá a zo sci-fi Votrelec: Covenant. Vo filme si zahral aj český herec Vojta Kotek a viaceré scény sa natáčali v Prahe (napríklad Vltava predstavovala studené more a pražská náplavka prístav v Osle).

Môj príbeh

Romantická dráma je inšpirovaná skutočným životným príbehom. Elizabeth kvôli osudovej láske ukončí úspešnú kariéru baletky, no život s mužom jej srdca sa stáva peklom. Elizabeth tak v jedinom okamihu stratí úplne všetko, o čo jej v živote šlo. A tu práve začína jej príbeh. Ocitne sa na úplnom dne, z ktorého nie je vidina cesty späť. Elizabeth musí bojovať so svojím strachom a závislosťou na svojom manželovi. V réžii Libora Adama a Hany Hendrychovej sa predstavia Vlastina Svátková, Vilma Cibulková, Saša Rašilov, Tereza Kostková, Pavel Kříž, Zuzana Norisová, Nela Boudová a Milan Kňažko.

01 - Modified: 2020-01-20 16:51:11 - Feat.: 0 - Title: S filmom Príliš osobná známosť sa budem snažiť prekonať úspech Všetko alebo nič, hovorí producent Peter Núňez 02 - Modified: 2019-12-27 18:48:12 - Feat.: 0 - Title: Čoskoro príde do kín pokračovanie Perinbaby. Pozrite si prvý teaser 03 - Modified: 2019-11-02 20:22:56 - Feat.: 0 - Title: Filmové premiéry týždňa: Vianočná romantika, marvelovka od Dánov aj novinka od tvorcov Nedotknuteľných 04 - Modified: 2019-11-02 20:24:58 - Feat.: 0 - Title: Filmová ponuka televízií: Budúci rok budú lákadlami Fantastické zvery či Jurský svet, ale aj pokračovanie Perinbaby a nová evitovka 05 - Modified: 2020-02-11 12:36:04 - Feat.: 0 - Title: Rekordný štart Ľadového kráľovstva 2. Disneyovka prekonala aj Trhlinu 06 - Modified: 2019-11-12 07:46:10 - Feat.: 0 - Title: Ako si obdobie pádu totality pamätajú osobnosti? Tvorcovia filmu Amnestie natočili dokument
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 22:15