Zoznam
StoryEditor

Zoznam sa chce spojiť s rádiom Viva. Následne budú žiadať o voľné frekvencie po Anténe Rock

14.03.2022, 16:29
Autor:
(pš)(pš)redred
Nové Rádio VIVA chce byť kvalitnou a silnou kombináciou spravodajskej a talk stanice.

Majiteľ spoločnosti Zoznam Martin Mác (na obrázku) by po rokoch v online priestore, rozšíril svoje podnikateľské portfólio o regionálne rádio VIVA. Preto požiadal Radu pre vysielanie a retransmisiu o súhlas prevodu podielu spoločnosti Intersonic Radio Viva na spoločnosť Zoznam.

Výsledkom vzájomnej spolupráce mediálneho domu s rádiom, by mali byť synergie v príprave obsahu, vyššia efektivita nákladových položiek a na konci dňa spokojnejší poslucháči aj internetoví používatelia.

Následne je hlavnou ambíciou nového majiteľa získať 16 nových frekvencií po zaniknutom rádiu Anténa Rock, aby sa jeho signál opäť šíril po celom Slovensku.

"Naším cieľom je vytvoriť spolu nový, atraktívny, multimediálny formát, ktorého zámerom bude výraznejšie posilnenie regionálneho charakteru rádia, jeho žánrová, spravodajská aj hudobná univerzálnosť. S využitím našich online portálov sa dokážeme synergicky prepojiť s rádiom a znásobiť tak zásah poslucháčov s riešeniami šitými na mieru v rôznych tematických blokoch ako je spravodajstvo, publicistika, hudba, kultúra, šport, auto-moto a podobne,“ povedal Martin Mác.

„Rozhodli sme sa požiadať o pridelenie voľných frekvencií po zaniknutom Rádiu Anténa Rock, od Bratislavy až do Košíc s cieľom rozšíriť, vylepšiť a zatraktívniť rozhlasové vysielanie vo väčšine slovenských miest a obcí. Všade tam, kde to bude možné,“ dodal riaditeľ Rádia VIVA Ivan Lacho.

Nové Rádio VIVA chce byť kvalitnou a silnou kombináciou spravodajskej a talk stanice so silným regionálnym zameraním aj vďaka vzájomnej spolupráci s online portálmi spoločnosti Zoznam. Aj preto sa táto rozhlasová stanica rozhodla posilniť, skvalitniť svoje vysielanie a posunúť sa do atraktívneho mediálneho priestoru.

Pripomeňme, že záujem o uvoľnené frekvencie po Anténa Rock má aj skupina Bauer Media Audio Slovakia, ktorá má v portfóliu rádiá Expres, Europu 2 a Jemné.

Ivan Lacho šéfuje rádiu Viva od jeho začiatku. Rádio vzniklo ako regionálne rádio v Bratislave s názvom Metropolitné Rádio Viva v roku 2015, neskôr ako Rádio Viva.

Zoznam pôsobí v slovenskom mediálnom prostredí už 25 rokov. V súčasnosti ponúka vyše 40 online produktov - spravodajské weby, aj tematické magazíny, vlajkovou loďou sú okrem Zoznamu aj topky.sk

V júni 2020 spoločnosť zmenila majiteľa. Slovak Telekom predala Zoznam Martinovi Mácovi, ktorý predtým riadil internetovú spoločnosť z pozície CEO.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 12:37