StoryEditor

Pepe Majeský z Let´s Dance: Nie som samovrah. Vedel som, že si Jorge získa divákov

22.04.2022, 12:29
Kreatívny producent a režisér tanečnej šou hovorí aj o tom, ako uvažovali nad tým, či šou kvôli Ukrajine budú vôbec vysielať.

Pepe Majeský je kreatívny producent a režisér veľkých zábavných šou televízie Markíza. Pod jeho vedením vznikajú ťahúne zábavy ako je SuperStar, Tvoja tvár znie povedome a v súčasnoti Let´s Dance. Relácia, ktorú Markíza vysiela v nedeľu dnes vyhráva rebríčky najsledovanejších programov týždňa. "Let´s Dance nie je lacná záležitosť pre televíziu, aj preto ju nevidíme na obrazovkách každý rok. Dobre si to uvedomujeme a práve preto sa snažím posúvať úroveň, aj z pohľadu kreativity ďalej. V tejto šou fungujem aj ako kreatívny producent, nielen režisér. Z toho pohľadu chcem túto šou posunúť na svetovú úroveň," hovorí Pepe Majeský.

Siedma séria Let´s dance je za polovicou, sledovanosť je ustálená, poznáme súťažiacich, porotu aj moderátorov. Môže vás ako režiséra ešte niečo zaskočiť?
Tak stále je to priamy prenos. Znamená to, že som pred každou časťou ako na ihlách. Môže sa pokaziť veľa vecí, najmä technických. Táto forma vysielania vždy so sebou prináša adrenalín z toho, že sa šou deje naživo. Samozrejme, že máte všetko pripravené, vyskúšané, ale vždy je to priamy prenos. Čo sa týka tejto série, má skvelú sledovanosť, ľudia sa zabávajú, robí sa to príjemne. V podstate si to celé v úvodzovkách iba užívame.

Nehrozí v priamom prenose, že niekto povie niečo nevhodné? Narážam na priame prenosy, keď počas odovzdávania Slávikov v Česku podnikateľ Karel Janeček využil príležitosť a odovzdal kontroverzné posolstvo týkajúce sa ne-očkovania, či slávnostné odovzdávanie Oscarov, kde Will Smith prekvapil moderátora fackou.
Tak počas live prenosu sa môže vždy stať hocičo. Ale Let´s Dance mám z tohto pohľadu pod kontrolou. Vystupuje tu uzavretý okruh ľudí, porota, tanečníci, moderátori, ktorých sme si dopredu nainštruovali, čo na obrazovke odznieť môže a čo nie. V tanečnej šou nie sú ďakovačky externých ľudí, nechodia tu sponzori, na pódium nevystupujú ľudia, ktorí sú nominovaní a zväčša pri ďakovačkách nerešpektujú pravidlá.

Dá sa v priamom prenose vyhnúť takýmto nečakaným situáciám?
Zatiaľ sa zdá, že pri takýchto typoch programoch, kde hrozí nebezpečenstvo v podobe nechceného vyjadrenia, pôjdeme s krátkym časovým predstihom. Predsa len, dnes je doba, kedy sa pomerne často ľudia vyjadrujú k aktuálne spoločensko-politickej situácii.

Túto šou nerobíte prvýkrát. Let´t Dance sa vysielala pod vašim režisérskym vedením v roku 2017. S akými víziami ste vstupovali do projektu tentoraz?
Túto L...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:28