Economia
StoryEditor

Obľúbený videoprojekt DVTV pokračuje. A chystá nové relácie

27.10.2016, 16:01
Autor:
imim(em)(em)
Počet prehraných videí DVTV dosiahol 60 miliónov.

„Mediálny dom Economia sa dohodol na pokračovaní spolupráce s DVTV. Tím na čele s moderátormi Danielou Drtinovou a Martinom Veselovským bude dodávať obsah pre spravodajský server Aktuálně.cz počas ďalších troch rokov,“ uviedla v dnešnej tlačovej správe Šárka Hanzelínová z Economie. DVTV sa navyše chystá rozšíriť svoj program.

„Chceme DVTV posilňovať, máme nápady na ďalšie projekty a sme radi, že je spoločne s Economia budeme môcť realizovať. Po dva a pol roku vysielania bol čas na revíziu súčasnej spolupráce a veríme, že nová dohoda umožní ďalší rozvoj DVTV a predovšetkým seriózneho videoobsahu,“ hovorí vedúci projektu DVTV Jan Rozkošný.

Nové štúdio i relácie

Tím DVTV sa podľa neho teší najmä na nové štúdio, ktoré spolu s mediálnym domom Economia vybuduje a v ktorom pôjde v ešte lepšej kvalite a príjemnejším prostredí chystanej relácie nielen natáčať, ale aj z neho vysielať.

Medzi reláciami nebudú chýbať úspešné rozhovory moderátorskej dvojice Drtinová-Veselovský. Pribudnú tiež napríklad naživo moderované diskusie či glosáre v kratšom formáte.

„Daniela Drtinová, Martin Veselovský a Filip Horký, ktorý sa k DVTV na jeseň minulého roka pripojil, urobili celkom dvetisíc rozhovorov s najväčšími osobnosťami českej i zahraničnej politiky, ako i spoločenského diania,“ uviedol člen predstavenstva a riaditeľ redakcií Vladimír Piskáček. Diváci strávili sledovaním videí DVTV cez sedem miliónov hodín.

Americký rozbor

Prvou z pripravovaných relácií bude živý prenos z diskusie po prezidentských voľbách v Spojených štátoch amerických a ich rozbor pod názvom Americké raňajky. Okrem DVTV sa na ňom budú podieľať experti na USA z newsroomu Economie a šéfredaktor Aktuálne.sk a odborník na americkú politiku Pavel Tomášek.

Popularitu a úspech projektu DVTV dokladá okrem iného aj trojnásobné víťazstvo v internetových cenách Krištáľová lupa, viac ako 100-tisíc fanúšikov na Facebooku a množstvo citácií od ostatných tuzemských médií. Na spravodajskom serveri Aktuálně.cz bolo zobrazených viac ako sto miliónov stránok s obsahom DVTV, počet prehraných videí dosiahol 60 miliónov.

Webová verzia DVTV bola tento rok na jar doplnená o mobilnú aplikáciu pre Android a iOS zariadenia. Vydaný bol unikátny tlačený magazín s dvadsiatimi vybranými rozhovory. Priaznivci si môžu predplatiť tiež DVTV podcast s audio verziami všetkých publikovaných rozhovorov bez reklám.

01 - Modified: 2021-07-29 20:35:46 - Feat.: - Title: Moderátorka Daniela Drtinová z DVTV získala anticenu Bludný balvan za ezoterické rozhovory
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 04:50