StoryEditor

Týždeň v médiách: Útlak konšpirátorov, nová kampaň Smeru a jedna ruská svadba

06.11.2016, 08:08
Banášovo geopolitické trápenie, Rostasov hnev a ruský medveď. Aj to sa udialo v médiách za uplynulý týždeň.

Zatiaľ, čo minulý týždeň sa vytvoril slovenský rekord v počte ľudí predávkovaných homeopatikami, ktorým sa po konzumácií niekoľkých krabičiek „na lekársky predpis“ ani rýchlejšie nežmurkalo, vo virtuálnych miestach Slovenska prebiehal sprisahanecký súboj iného druhu. Konšpiračný biznis a vesmírne alternatívy majú za sebou náročné obdobie.

Líder medzi raráškami

Bezsenné noci profesionálnym konšpirátorom aktuálne prináša kníhkupectvo Martinus. Zhluk nasledovníkov mystika krsteného v indickej Gange, šéfredaktora magazínu Zem a vek a vydavateľa Tibora Rostasa, rozhnevala nová politika slovenského kníhkupectva. Zrušila totiž čitateľské diskusie pod titulmi vydavateľstva Sofian, ktoré vedie práve Rostas.

Dôvodom má byť podľa Martinusu fakt, že „recenzie pod vybranými knihami už neboli o hodnotení diel, ale propagácii postojov, ktoré sú v rozpore s hodnotami kníhkupectva.“ Podnikavý konšpirátor sa následne nasrdil a svoje knihy z políc vydavateľstva stiahol.

kníhkupectvo Martinus

​V obviňujúcej reakcii zazneli všetky overené Rostasove výstrely, doktrína totality či Kiska v obkľúčení svojho proamerického poradcu Martina Bútoru.

Tituly Sofianu z kníhkupectva zmizli. Rostasovo impérium sa zužuje. Nechajme sa prekvapiť, do ktorého mediálneho segmentu podnikateľ s konšpiráciami presiakne najbližšie.

Keď zaútočia internety

Pod krídla premiéra sa vrátil mediálny guru Erik Tomáš. A nelení. Z Fica chce opäť vytvoriť značku, ktorá už nebude opradená politickou únavou, Bašternákom a štátnou radkyňou z titulky Brejku. Tomáš skladá komunikačný tím, po dravom teasingu prvotných mien však nastalo ticho.

„Mám už predbežnú dohodu s ďalšími dvoma odborníkmi, ale ich mená ešte teraz nie je možné zverejniť,“ vyhlásil mediálny poradca, ktorý zvyšné tváre tímu nového brandu Fica tají lepšie, ako Jozef Banáš svoje členstvo v ŠtB. 

Exkluzívne zábery novej kampane priniesol Denník RSS, založený na počesť dvojnásobného exprezidenta, lingvistu a voľnočasového poľovníka Ivana Gašparoviča. ​Ako to už býva, neskôr sa pridali i ďalšie iniciatívy. #držímeslovo

Denník RSS

Denník RSS

Facebook

guláš.sme.sk

Po určitých témach je dopyt neustále, novému tímu v komunikovaní posolstiev strany ako aj ich napĺňaní držíme palce. 

Kade plášť, tade konšpirácia

Ťažký týždeň tentoraz nemal iba Ján Gordulič, ale i známy publicista a abstraktný mysliteľ Jozef Banáš. Ten svojim komentárom na portáli Aktualne.sk rozvíril slovenské mediálne more.

„Frankfurter Allgemeine Zeitung priniesol nedávno na titulnej strane komentár k situácii v Pobaltí s jasným názvom: „Strach pred ruskou bleskovou vojnou (Blitzkrieg)“. Ale ani naše „umývačky mozgov“ nezaostávajú a oslavujú rozhodnutie NATO rozmiestniť v tomto regióne 4000 vojakov,“ hodnotí obratne geopolitiku stále nanovo bývalý poslanec Banáš.​

„Keď sa rozhodovalo, či podporiť inváziu USA do Iraku, Banáš jednoznačne podporoval útok s tým, že iný postoj si ani nemôžeme dovoliť. Koalícia vedená USA by nám totiž „veľmi silno privrela dvere do NATO, ale i EÚ“,“ oživuje časy niekdajších Banášových prozápadných pozícií redaktor denníka Postoj Martin Hanus. A odbaľuje ho kúsok po kúsku.

Bývalému komunistovi Jozefovi Banášovi treba uznať, že sa vie hýbať v každej dekáde. Rýchlo pochopil, že po konci v politike sa už neoplatí hrať muziku establišmentu, nahmatáva spodné prúdy v spoločnosti, a tie ho spoľahlivo nesú nahor.

Hanus v článku vykreslil názorové obmeny apokalyptického rozprávača a Banáša označil za večného konformistu, ktorý nadšené body zbiera v Rostasovom magazíne Zem a Vek a proruskom portáli Hlavné správy. Robiť biznis nikdy nebolo jednoduchšie ako v postfaktuálnej spoločnosti.

Keď na Rusko nemáme

„Ruský pár sa nechal oddať dvojmetrovým medveďom, ten nevestu aj olízal,“ informuje portál iDNES.cz o novinkách v tradíciách nášho východného suseda. 

A to je na tento týždeň z mediálneho diania všetko. Uvidíme sa opäť o sedem dní. #držímeslovo

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 15:50