StoryEditor

Zlý vtip na účet Britney Spearsovej. Hackeri na Twitteri uverejnili falošnú správu o jej smrti

27.12.2016, 09:35
Autor:
ČTKČTK
Situáciu sa vraj podarilo rýchlo napraviť.

Hackeri počas Vianoc napadli účet na Twitteri nahrávacej spoločnosti Sony Music a zverejnili na ňom falošné oznámenie, že zomrela americká popová speváčka Britney Spearsová. Po niekoľkých minútach sa tweet podarilo odstrániť, informovala agentúra Reuters. Spoločnosť sa speváčke, ktorá sa podľa jej hovorcu má dobre, už ospravedlnila. "Britney žije a darí sa jej dobre," uviedol hovorca tridsaťpäťročnej speváčky Adam Leber.
Spoločnosť Sony Music vo vyhlásení potvrdila, že jej twitterový účet napadli hackeri. Situáciu sa ale podarilo vraj veľmi rýchlo napraviť. Speváčke aj jej fanúšikom sa spoločnosť ospravedlnila.

Napriek relatívne krátkej dobe, počas ktorej oznámenie viselo na stránke spoločnosti, sa správa o údajnom úmrtí popovej hviezdy po internete rýchlo rozšírila.

Na sociálnych sieťach sa v minulosti objavilo veľa falošných správ o úmrtí slávnych. V tomto roku napomohlo šíreniu správ aj to, že zomrelo mimoriadne veľa talentovaných hudobníkov, vrátane Davida Bowieho, Princea, Leonarda Cohena či naposledy Georgea Michaela.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 18:09