StoryEditor

Je rozhodnuté. Oteckovia na Markíze definitívne končia

13.05.2022, 15:38

Jeden z najúspešnejších seriálov Markízy sa po piatich rokoch blíži do finále.

Denný seriál Oteckovia začala televízia Markíza vysielať 1. januára 2018 v podvečernom programovom okne pred hlavnou spravodajskou reláciou, ktoré si zachovalo až dodnes. Námet seriálu vychádzal z čilskej predlohy, ktorá je adaptáciou pôvodného argentínskeho seriálu Señores Papis. K dnešnému dňu bolo natočených 772 epizód rozdelených do piatich sérií.

„Rodinný seriál Oteckovia po svojom štarte v januári 2018 spôsobil na Slovensku doslova ošiaľ a zaradil sa k najväčším televíznym fenoménom poslednej dekády. Niekoľko rokov bol silným pilierom podvečerného vysielania televizie Markíza, zbieral televízne ocenenia a prekonával rekordy sledovanosti. Seriál dospel do svojho finále, pre divákov však máme pripravené ešte jedno prekvapenie,“ uviedla Silvia Majeská, programová riaditeľka televízií Markíza a Nova. O aké prekvapenie pôjde, zatiaľ televízia neprezradila.

Štyri úspešné roky

Seriál odštartoval so štvoricou oteckov v zložení Marek Fašiang, Braňo Deák, Vlado Kobielsky a Filip Tůma. Neskôr sa ich štvorica rozrástla o ďalšieho člena – Jána Koleníka, ktorý potom seriál opustil. V rokoch 2018 a 2020 sa Oteckovia stali najlepším dramatickým seriálom roka a hlavní herci seriálu Vladimír Kobielsky a Zuzana Mauréry si v roku 2018 odniesli sošky OTO za najlepšie herecké výkony. V tom istom roku sa medzi najlepších troch hercov a herečky prebojovali aj Ján Koleník a Mária Bartalos. Seriálová Sisa – Dominika Kavaschová získala cenu OTO v kategórii najlepšia herečka v roku 2019.

V závere štvrtej série koncom minulého roka zo seriálu odišiel seriálový Alex a Ondrov podaní Braňa Deáka a Romana Poláčika, ktorých obsadila televízia Joj do svojho nového seriálu Hranica. Odchod kľúčového herca Braňa Poláka sa dotkol aj jeho seriálovej rodiny a v seriáli skončili jeho syn Max, ktorého hral Tobias Král, a taktiež Jana Kovalčíková, ktorá stvárňovala postavu Emy. 

Na začiatku aktuálnej série sa v príbehu Oteckov objavila celkom nová rodina Veselých. Štvrtým Oteckom sa stal David Žulčák, ktorý bol hlavou hudobníckej rodiny. Na jar pribudli ďalšie nové postavy nových postáv v podaní Barbory Švidraňovej a Gabriely Dzúrikovej, pokles diváckeho záujmu sa im však nepodarilo zvrátiť.

Koniec Oteckov patrí medzi výrazné udalosti na televíznom trhu. Seriál sa hneď po svojom štarte stal podvečerným hitom a dlodobo si držal veľkú divácku priazeň. V prvom roku sa sledovanosť seriálu hýbala medzi 10 až 12 percentami a jeho podiely na trhu vyskočili  aj nad 40 percent. Ostatné televízie nedokázali Oteckom konkurovať so žiadnym programom.

Hoci sledovanosť seriálu postupne klesala, stále dosahoval nadštandardné výkony. Prudký prepad nastal až koncom februára tohto roka, kedy sa uchytila kuchárska šou televízie Joj Bez servítky, ktorá si aj vďaka kontroverzným hosťom pripísala viaceré rekordy a zosadila tak Oteckov z pomyselného trónu podvečerného vysielania. Aký program od septembra nahradí Oteckov, zatiaľ televízia Markíza neprezradila.

01 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 02 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 03 - Modified: 2023-09-25 10:43:58 - Feat.: - Title: Predvolebná debata Markízy: Šimečka zmenil názor. Televízia až do poslednej chvíle netuší, kto príde diskutovať 04 - Modified: 2023-07-18 11:17:41 - Feat.: - Title: Je to oficiálne. Novým generálnym riaditeľom Markízy bude Peter Gažík 05 - Modified: 2023-06-09 11:43:39 - Feat.: - Title: Hviezdy Ivety Ferencová a Germani aktuálne točia vlastné seriály v Chorvátsku
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 06:48