Tomáš Maštalír namiesto natáčania pokračovania Dunaja uprednostnil televíznu novinku Vytoč môjho agenta.
StoryEditor

Tomáš Mašalír uprednostnil pred Dunajom natáčanie novinky Jojky, Vytoč môjho agenta

13.06.2023, 09:19
Autor:
redred

Adaptáciu úspešnej francúzskej série Call my agent v týchto dňoch natáčajú dve televízne skupiny pre svoje TV stanice a seriál bude tiež dostupný na ich streamovacích VOD platformách JOJ play a Prima+.

Minulý týždeň zaplavila slovenské médiá správa, že Tomáš Maštalír sa v jesennom pokračovaní dobového seriálu Dunaj, k vašim službám neobjaví. Okrem toho, že sa chce viac venovať rodine, majú byť ďalším dôvodom aj iné pracovné aktivity, ktoré by sa mu s natáčaním ďalších dielov Dunaja prekrývali.

Okrem toho, že aktuálne natáča pre Markízu novú, piatu sériu Pána profesora, populárny herec sa upísal aj projektu konkurencie. Televízie JOJ a Prima s ním nakrúcajú nový seriál Vytoč môjho agenta, ktorý sľubuje brilantne obsadenú dramedy.

Herci budú hrať samých seba

Čo nevieme o hercoch, ale oni a ich hereckí agenti zažívajú každý deň? Seriál Vytoč môjho agenta rozpráva komediálne príbehy z kastingovej agentúry. V nej je každý deň plný práce a ľudských nástrah: snaha uspokojiť náročné potreby hereckých hviezd, neustály boj s konkurenciou, komplikované osobné vzťahy, ktoré sa často prelínajú s pracovnými záležitosťami.

To všetko musí agentúrny tím zvládnuť a obstáť každý deň v boji, ktorý prináša mnoho absurdných a komických situácií, ako aj dojímavé momenty a skutočné ľudské drámy. Jedinečnosť celého projektu dopĺňa veľmi zábavný model, v ktorom hrajú sami seba herecké hviezdy reprezentované agentúrou.

image

Vytoč môjho agenta.

Okrem Tomáša Maštalíra hrajú hlavné postavy agentov kastingovej agentúry aj Kryštof Hádek, Martha Issová a Zuzana Kronerová. Samých seba, teda hercov v agentúre, stvárnia Klára Issová, Iva Janžurová, Sabina Remundová, Zlata Adamovská, Taťjana Medvecká, Táňa Pauhofová, Jiří Langmajer, Gabriela Marcinková, Stanislav Majer, Juraj Loj, Bolek Polívka alebo Michal Dlouhý.

„Teším sa, že môžeme našim divákom priniesť mimoriadne žiadané spojenie najväčších hereckých hviezd Česka a Slovenska, a to v jednom z najlepších seriálových námetov súčasnosti. Osemdielna dramedy Vytoč môjho agenta nás prostredníctvom skvelých scenárov a brilantného obsadenia zavedie do málo poznaného zákulisia kastingovej agentúry a odhalí mnohé úskalia hereckého remesla, ktoré sú pred divákmi skryté," uviedol generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega.

Česko-slovenská adaptácia Call My Agent je postavená na brilantom obsadení, skvelej réžii a perfektnom scenári, rovnako ako jej francúzsky náprotivok, ktorý nazbieral množstvo ocenení a desiatky nominácií po celom svete - získal Glóbusy za najlepší televízny film a najlepšieho herca, má Emmy za najlepšiu komédiu a množstvo medzinárodných cien filmových a televíznych kritikov.

Získal prestížne ocenenia

„Vo Francúzsku je Call my agent bezkonkurenčným hitom, získal množstvo prestížnych ocenení a o jeho kvalite svedčí aj fakt, že seriál s pôvodným francúzskym názvom Dix Pour Cent sa momentálne adaptuje do dvadsiatich krajín sveta. Každá krajina berie do úvahy svoju vlastnú realitu. To isté platí aj pre našu česko-slovenskú adaptáciu, v ktorej sa nám podarilo získať tých najlepších, ale aj najvyťaženejších českých a slovenských hercov súčasnosti," hovorí výrobná riaditeľka skupiny Prima Lucia Kršáková.

image

Vytoč môjho agenta.

Hereckou špičkou obsadený osemdielny seriál Vytoč môjho agenta vzniká v réžii Michala Blaška a Jakuba Machalu. Kreatívnu dramaturgiu má v rukách režisérka Alice Nellis a projekt produkuje spoločnosť NOW Productions, s.r.o. producenta Gordona Lovitta.

Filmové prostredie a hercov poznám z trochu inej stránky ako priemerný divák a o to viac sa mi páči koncept, v ktorom sa môžem podeliť o svoje ľudské skúsenosti zo zákulisia. Calll My Agent dáva divákovi možnosť zažiť hercov nielen ako postavy, ale ako krehkých a často veľmi protichodných a emocionálnych ľudí. K hercom sa dostávame z inej strany cez kastingovú agentúru, kde ešte nestoja pred kamerou alebo vo svetle reflektorov, ale kde bojujú o prácu a musia riešiť zložité umelecké, ale hlavne ľudské situácie, ktoré sú blízke každému z nás," hovorí Alice Nellis, ktorá stojí za dramaturgickým konceptom česko-slovenskej adaptácie.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 07:12