V Google mapách pribudlo vyše 500 svetových pamiatok v digitálnom režime. 
StoryEditor

Google mapy: Nové digitálne modely pamiatok a priebeh trás aj bez režimu plnej navigácie

17.06.2023, 10:20
Autor:
redred

Novinky tejto aplikácie prichádzajú vďaka pokroku v oblasti umelej inteligencie a počítačovej vizualizácie.

Immersive View využíva pokrok v oblasti umelej inteligencie a počítačovej vizualizácie, aby poprepájal miliardy záberov zo služby Street View s leteckými snímkami a vytvoril tak digitálny model najrôznejších miest na Mapách Google.

Takýto pohľad vie ľuďom pomôcť napríklad pri cestovaní do veľkých miest, kam sa môžu priamo zo svojho mobilného telefónu (s operačným systémom Andoid aj iOS) vopred pozrieť, ako daná pamiatka vyzerá z rôznych uhlov pohľadu, kde sú vchody, či ako vyzerajú križovatky v okolí. Dostupná je zároveň aj predpoveď počasia, ako aj informácie o vyťaženosti daného miesta.

Pražský hrad.

Do ktorých miest prišlo rozšírenie tejto novinky? 

Tento mesiac sa Immersive View v Mapách Google postupne zavádza v Amsterdame, Dubline, Florencii či v Benátkach. Pozrieť si budete môcť aj pamiatky v Nórsku, Grécku, Španielsku, či USA. 

Navyše, týmto spôsobom bude možné virtuálne navštíviť aj viac ako 500 ikonických pamiatok po celom svete, vrátane pamiatok zo susednej Českej republiky ako Pražský hrad, Karlov most, Staromestské námestie či Národné múzeum.

Eiffelovka.

Okrem rozšírenia Immersive View získavajú Mapy Google ďalšie novinky, ktoré používateľom uľahčia cestovanie. Ide napríklad o Prehľadné trasy. Táto funkcia pomáha jednoducho sledovať priebeh trasy na Mapách Google bez toho, aby používateľ využíval režim plnej navigácie. Rovnako ako v prípade Immersive View, aj táto funkcia bude dostupná v oboch operačných systémoch iOS a Android.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
09. máj 2024 07:23