Hosťami prvého tohtoročného letného vydanie v Politike je Peter Pčolinský a Robert Kaliňák.
StoryEditor

V politike Pčolinský a Kaliňák: Kauza Kollár, volebná kampaň či ovplyvňovanie volieb

30.06.2023, 16:00
Autor:
redred

Zo štandardných štyroch víkendových politických relácií nebude mať letnú pauzu len jediná. Preto si túto nedeľu budete môcť pozrieť len tradičnú diskusiu na spravodajskej ta3.

Šéf parlamentu Boris Kollár by mal čeliť odvolávaniu z funkcie. Demokrati vyzbierali potrebné podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Poslanci sa opäť zídu v utorok. Vtedy by mal Kollár čeliť druhému odvolávaniu.

Poslanci tak reagujú na kauzu fyzického napadnutia jeho expartnerky Barbory Richterovej. Šéf parlamentu na tlačových konferenciách priznal, že ju pred 12 rokmi udrel potom, ako ohrozila ich dieťa. Odmietol však jej ďalšie obvinenia, za ktorými vidí kampaň na jeho očiernenie.

Kauze jej údajného sledovania sa venoval aj parlamentný výbor na kontrolu Slovenskej informačnej služby. Šéf tajných Michal Aláč vylúčil, že by bola SIS zneužitá na osobné účely ústavného činiteľa. Kollár podal trestné oznámenie na Richterovú a ďalšie neznáme osoby, ktoré podľa jeho slov za kauzou stoja.  

O aktuálnej situácii budú v nedeľu 2. júla v relácii V politike diskutovať predseda parlamentu člen Predsedníctva Smeru-SSD Robert Kaliňák a podpredseda Sme rodina Peter Pčolinský.

A práve túto kauzu rozoberie moderátor Richard Dírer ako prvú so svojimi hosťami. Opýta sa ich na mimoriadnu schôdzu s odvolávaním predsedu NR SR B. Kollára.

No diskutovať spolu budú aj na celkovú situáciu v NR SR a to predčasné ukončenie schôdze, neschválenie legislatívnych návrhov, prípadné mimoriadne schôdze, ale určite nevynechajú ani volebnú kampaň a to konkrétne spoluprácu strán, možnosti povolebných koalícií, či hlavné témy kampane.

Určite zaujímavé názory padnú aj pri téme dezinformačná kampaň a to z hľadiska ovplyvňovania volieb a možnosti ochrany.

Reláciu V politike si môžete pozrieť v tradičnom čase v nedeľu o 11:00 hodine na ta3. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
09. máj 2024 16:30