StoryEditor

Júl na HBO MAX: Zaujímavá ponuka šiestich ťahákov streamera na horúce letné dni

08.07.2023, 13:46
Autor:
redred

Majiteľ streamovacej služby, ako aj programov HBO a Cinemax prináša aj tento mesiac bohatú ponuku filmov i seriálov. Ak budeme musieť z akéhokoľvek dôvodu zostať doma, tak nudiť sa rozhodne nebudete.

image

BOJOVNÍČKA:

BOJOVNÍČKA (The Woman King)

2022 | 129 minút | historická akčná dráma

Réžia: Gina Prince-Bythewood

Hrajú: Viola Davis, Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, John Boyega

Pozoruhodný príbeh ženských bojovníčok evokujúcich príslovečné amazonky, ktoré v devätnástom storočí chránili Dahomejské kráľovstvo v Afrike so zdatnosťou a odhodlanosťou, ktorému sa nikto nedokázal vyrovnať. Film inšpirovaný skutočnými udalosťami sleduje úsilie generálky Nanisci (oscarová Viola Davis, nominovaná na túto úlohu rovnako ako samotná režisérka na cenu BAFTA), ktorá cvičí novú generáciu regrútok a pripravuje ich na stret s nepriateľom odhodlaným zlikvidovať ich životné a kultúrne hodnoty.

image

PIESEŇ LÁSKY.

PIESEŇ LÁSKY

2022 | 77 minút | romantická dráma

Réžia: Max Walker-Silverman

Hrajú: Dale Dickey, Wes Studi, Michelle Wilson, Benja K. Thomas, John Way

„Čo znamená láska pre tých, ktorí ju nemajú s kým zdieľať?“ pýta sa debutujúci tvorca Max Walker-Silverman vo svojej lyrickej romanci. S citlivosťou na zachytenie prchavej krásy všedného dňa, s nehou a jemným zmyslom pre humor predstavuje samotársku Faye (Dale Dickey, ktorú preslávil film Debry Granik Do morku kostí). Tá si kráti v ľudoprázdnom coloradskom kempe čakanie na dávneho známeho Lita (Wes Studi – Magua z Posledného mohykána!) pozorovaním vtákov a hviezd. Od posledného stretnutia uplynulo snáď pol storočia! Vtedy si neboli ľahostajní, a keďže obaja pred časom prišli o svojich najbližších, dúfajú, že jeden v druhom nájdu zdroj útechy a kumpána na zdieľanie životných ťažkostí i drobných radostí.

image

GOTHAM KNIGHTS.

GOTHAM KNIGHTS

2023 | 40 minút | komiksová akčná dráma

Réžia: Danny Cannon, Jeffrey G. Hunt aj.

Hrajú: Oscar Morgan, Olivia Rose Keegan, Navia Ziraili Robinson, Fallon Smythe, Tyler DiChiara

Batman je mrtvý a Gotham se ocitne bez ochrany temného rytíře v troskách. Adoptivní syn Bruce Waynea se navíc spojí s potomky Batmanových nepřátel a je obviněn z vraždy… Nesúrodá partia utečencov zistí, že v Gotham City vládne väčšia a zlovoľnejšia sila. Musia sa spojiť, aby sa stali novou generáciou záchrancov mesta. Títo samozvaní Gotham Knights to v trinásťdielnom seriáli natočenom v Atlante a v Toronte samozrejme nebudú mať jednoduché…

image

NOLLY.

NOLLY

2023 | 46 minút | biografická dráma

Réžia: Peter Hoar

Hrajú: Helena Bonham Carter, Max Brown, Antonia Bernath, Bethany Antonia, Augustus Prew

Ultrapopulárna britská soap opera Crossroads vás možno minula, ale to neznamená, že vás nemôže zaujímať, prečo z nej vyhodili najväčšiu hviezdu seriálu, Nolly alias Noele Gordon (vynikajúco ju hrá Helena Bonham Carter). Tvorcom a scenáristom trojdielnej životopisnej minisérie je Russell T. Davies, ktorý napísal veľa dobrých príbehov (Pán času, Bol by to hriech, Roky a roky, Škandál po anglicky) a tento vás tiež vezme za srdce. Tiež poučí o vývoji a fungovaní soap opier a prinesie k vám nostalgiu – nekonečné seriály už nikdy nebudú, čo bývali… Pre zaujímavosť, Crossroads bežali v rokoch 1964–1988 a Nolly hrala majiteľku motela Meg Richardson; v celých 1170 častiach!

image

FUTBALOVÝ TALENT V.

FUTBALOVÝ TALENT V.

2021 | 45 minút | dráma z prostredia športu

Réžia: Michael Schultz, David McWhirter

Hrajú: Daniel Ezra, Bre-Z, Greta Onieogou, Samantha Logan, Michael Evans Behling

Spencer James je talentovaný hráč amerického futbalu a vynikajúci študent strednej školy South Crenshaw High. Futbalový tréner Billy Baker z Beverly High mu ponúkne, aby sa pripojil k jeho tímu v Beverly Hills. Spencerová matka Grace a jeho najlepší kamarát Coop mladého hráča presviedča, že príležitosti sa treba chytiť. Spencer sa musí pohybovať v dvoch svetoch - vo štvrti na juhu, ktorú dobre pozná, a v bohatom svete Beverly Hills, ktorý mu ponúka šancu v živote niečo dosiahnuť. Keď sa potom musí nasťahovať k Billymu a jeho rodine, aby si zabezpečil presun do Beverly, stráca pevnú pôdu pod nohami... Seriál je inšpirovaný životom amerického profesionálneho futbalistu Spencera Paysingera.

image

PERRY MASON II.

PERRY MASON II.

2022 | 60 minút | dobová kriminálna dráma

Réžia: Nina Lopez-Corrado, Jessica Lowrey aj.

Hrajú: Matthew Rhys, Shea Whigham, Eric Lange, Juliet Rylance, Sean Astin

Druhá séria seriálu inšpirovaného postavami z kníh spisovateľa Erlea Stanleyho Gardnera a obsadeného držiteľmi prestížnej ceny Emmy sleduje kariéru Perryho Masona, najväčšej právnickej legendy americkej literatúry. Tomu sa opäť naskytne príležitosť ujať sa veľkého prípadu; s Dellou a Paulom sa pripravujú na súdny proces storočia. Fantastická atmosféra tridsiatych rokov minulého storočia vás pohltí.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
11. máj 2024 06:13