Netflix.
StoryEditor

Platforme Netflix pribudlo v druhom kvartáli viac predplatiteľov, ako sa čakalo

21.07.2023, 10:49
Autor:
ČTKČTK

Príjmy spoločnosti však mierne zaostali za očakávaniami. Zdá sa vám to protichodné? Vysvetlenie je jednoduché. Netflix zaviedol opatrenia proti zdieľaniu prístupových hesiel medzi užívateľmi.

Platforme Netflix v druhom štvrťroku pribudlo výrazne viac predplatiteľov, ako sa očakávalo. Spoločnosť dnes uviedla, že od apríla do konca júna získala 5,9 milióna nových abonentov, zatiaľ čo analytici predpovedali nárast o 1,9 milióna užívateľov, píše agentúra Reuters. Príjmy spoločnosti však mierne zaostali za očakávaniami.

Streamovacia platforma v uplynulých mesiacoch urobila niekoľko krokov, ktoré mohli viesť k rastu počtu predplatiteľov. Na konci minulého roka začala ponúkať lacnejšie predplatné s reklamou a v máji zaviedla opatrenia proti zdieľaniu prístupových hesiel medzi užívateľmi.

To podľa agentúry AP využívalo až 100 miliónov užívateľov, aby mali bezplatný prístup k obsahom ponúkaným na platforme. Podľa nových pravidiel teraz musí mať svoj účet, a predplatiteľ, ktorý zdieľa heslá, za to platí príplatok.

Príjmy spoločnosti v druhom štvrťroku medziročne mierne vzrástli na 8,2 miliardy dolárov (vyše 7,3 miliardy eur), čo je o zhruba 100 miliónov menej, ako očakávali analytici. V treťom štvrťroku spoločnosť očakáva príjmy v hodnote 8,5 miliardy dolárov (takmer 7,6 miliardy eur), analytici potom ešte o 200 miliónov viac.

Na konci júna mal Netflix po celom svete 238 miliónov predplatiteľov.

Platforma v druhom kvartáli tiež medziročne zvýšila svoj čistý zisk, ktorý predstavoval zhruba 1,5 miliardy dolárov (viac ako 1,3 miliardy eur).

Nad výsledkami Netflixu a ďalších filmových producentov v najbližších štvrťrokoch však panuje neistota kvôli štrajku hercov a producentov v Hollywoode. Tá by mohla výrazne obmedziť produkciu nového obsahu a teda aj príťažlivosť týchto služieb pre existujúcich a nových abonentov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
11. máj 2024 09:53