V politike tentokrát budú diskutovať štyri političky.
StoryEditor

V politike diskusia političiek aj o odvolaní ministra Šimka či o dofinancovaní samospráv

21.07.2023, 16:30
Autor:
redred

Moderátor Rasťo Iliev z tohtotýždňovej nedeľnej politickej relácie vypustil mužské osadenstvo a priestor na politický štvorduel dostali ženské predstaviteľky strán.

V úradníckej vláde nastali zmeny. Šimko už nie je ministrom vnútra. V piatok má byť mimoriadna schôdza Národnej rady SR k dofinancovaniu samospráv. ZMOS žiada vládu o 108 miliónov eur.

Pre rozbroje medzi policajným prezidentom Štefanom Hamranom a bývalým ministrom vnútra Ivanom Šimkom prezidentka odobrala Šimkovi poverenie a rezort vnútra prevzal Ľudovít Ódor.

Viaceré strany by mali podporiť piatkovú mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR k dofinancovaniu samospráv, ktorú inicioval Smer-SSD. Predvolebná kampaň je v plnom prúde.

O aktuálnej situácii budú v nedeľu 23. júla v relácii V politike diskutovať Andrea Letanovská (Demokrati), Jana Bittó Cigániková (SASKA), Lucia Plaváková (Progresívne Slovensko) a Zuzanou Dolinskou (Hlas).

Moderátor Rasťo Iliev si pre političky pripravil teda nasledujúce témy. Rozoberú spolu aktuálne zmeny v úradníckej vláde, dotknú sa mimoriadneho rokovania NR SR, či toho, že ZMOS žiada vládu o 108 miliónov eur, ale pozrú sa aj na predvolebnú kampaň a aj aktuálnu politickú situáciu. 

V Politike si môžete pozrieť 23.7.2023 o tradičnej 11:00 hodine na ta3. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
13. máj 2024 20:42