StoryEditor

TV víkend v politike: Ostré diskusie ex-spojencov aj čerstvý prieskum preferencií

18.08.2023, 18:42

Prvýkrát po letnej pauze sa predstavia cez víkend všetky štyri politické diskusie a dramaturgie relácií si pripravili pre divákov a diváčky zaujímavé duely.

image

Sobotné dialógy s Milanom Uhríkom a Marekom Kotlebom.archív

Sobotné dialógy

RTVS odvysiela naživo v sobotu 19. augusta o 12:10 hodine na Rádiu Slovensko a vo vysielaní RTVS :24 ďalšie vydanie rozhlasových Sobotných dialógov. Moderátorka Marta Jančkárová tentoraz pozvala bývalých predstaviteľov jednej strany, no teraz každý z nich kandiduje do parlamentu už za inú stranu.

Do štúdia zavíta poslanec Európskeho parlamentu, predseda a volebný líder hnutia Rapublika Milan Uhrík a poslanec NR SR a volebný líder strany Kotlebovci - ĽS NS Marek Kotleba. Dramaturgia pozvala aj zástupcu SNS, ale ten pozvanie zatiaľ neprijal.

Okruhy a témy ich diskusie budú možnosti spolupráce resp. vymedzenia sa v konštruktívnom prístupe, riešenia pri riadení štátu a realizácii rôznych politík, ale odprezentujú svoje postoje aj k aktuálnym výzvam v súvislosti so zahranično-politickým dianím a výzvy politického vývoja na Slovensku po voľbách.

image

Robert Fico a Boris Kollár v diskusii V politike.

V politike

Do volieb ostáva mesiac a pár dní. Ako vyzerá volebná kampaň? Aké priority majú strany, a čo hovoria na predvolebné prieskumy? V poslednej dobe sa však politici viac zaoberajú obvineniami a útokmi na políciu. Čo hovoria na situáciu okolo Tibora Gašpara?

O aktuálnej politickej situácii, blížiacich sa voľbách a obvinení bývalého prezidenta polície Tibora Gašpara budú v nedeľu 20. augusta v relácii V politike s moderátorom Richardom Dírerom diskutovať predseda strany Smer-SSD Robert Fico a predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Reláciu V politike môžete sledovať v nedeľu o 11:00 hodine na ta3.

image

Duel O 5 minút 12 medzi Robertom Kaliňákom a Erikom Tomášom.

O 5 minút 12

V nedeľu 20. augusta o 11:55 hodine odštartuje na Jednotke a vo vysielaní spravodajskej RTVS :24 druhá politická diskusia dňa. S moderátorom Marekom Makarom tentoraz budú diskutovať člen predsedníctva a šéf volebného štábu strany Smer-SD Robert Kaliňák a poslanec NR SR a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš.

Odprezentujú svoje názory a postoje ku aktuálnym problémom spoločnosti ako situácia v bezpečnostných zložkách, dôvera v OČTK a stav právneho štátu, kompenzácie cien energií samosprávam, stav verejných financií, inflácia, pomoc ľuďom, ale rozoberú aj možné scenáre politického vývoja na Slovensku po voľbách.

image

Ostrý duel sa očakáva aj v Na telo s Milanom Uhríkom a Jaroslavom Naďom.

Na telo

NAKA tento týždeň obvinila špičky bezpečnostných zložiek – súčasného a bývalého šéfa SIS a tiež riaditeľa Národného bezpečnostného úradu. Smer-SSD vyhlasuje, že ide o štátny prevrat. Prezidentka aj premiér tieto vyjadrenia odmietajú a verejnosť ubezpečujú, že inštitúcie riadne fungujú. K zásahu NAKA sa v pondelok uskutoční aj mimoriadna schôdza parlamentu.

Do volieb zostáva šesť týždňov, vyjadrenia jednotlivých strán o povolebnej spolupráci naznačujú, že zostavenie vlády bude náročné. V relácii prinesieme čerstvý prieskum preferencií strán od agentúry FOCUS.

Aktuálny vývoj ofenzívy na Ukrajine a či sa zmení zahranično-politická orientácia Slovenska po voľbách – aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič 20. augusta v reláácii Na telo rozprávať s bývalým ministrom obrany a podpredsedom strany Demokrati Jaroslavom Naďom a predsedom hnutia Republika Milanom Uhríkom.

Relácia Na telo sa po letnej pauze vracia do vysielania v tradičnom čase. Začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
09. máj 2024 19:43